Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Reisvogels
Boek

Reisvogels ode aan de vogels die plaatsen en mensen wereldwijd verbinden (2016)/ fotograaf Jan van de Kam, vormgever Barbara Jonkers ; verteller Theunis Piersma ; vertaling uit het Engels: Jorieke Savelkouls

Fotoboek over wad- en weidevogels wereldwijd met informatie over hun leven, gedrag, kenmerken, grote diversiteit, seizoenen, familieverbanden, gevaren, voedsel, trek, navigatie en een pleidooi voor hun behoud.

Recensie

Om te kunnen overleven moeten wad- en weidevogels jaarlijks enorme afstanden over de wereld afleggen. De huidige terugloop van hun aantallen door aantasting van hun leefgebied maakt internationale samenwerking en beschermingsmaatregelen noodzakelijk. Dit fotoboek is een ode aan deze bijzondere steltlopers en een pleidooi voor hun behoud, met prachtige beelden gemaakt door Jan van de Kam die deze vogels al zijn leven lang volgt. De begeleidende teksten van bioloog Theunis Piersma geven allerlei bijzonderheden en wetenschappelijke ontdekkingen over hun leven, gedrag, kenmerken, grote diversiteit, seizoenen, familieverbanden, gevaren, voedsel, trek en navigatie. Per hoofdstuk steeds een inleidende tekst, verkleinde foto's met bijschriften, gevolgd door de grotere, vaak paginagrote exemplaren daarvan. Ook de voorwoorden van astronaut en WNF-ambassadeur André Kuipers en van Maggie Barry, als minister in Nieuw-Zeeland onder andere verantwoordelijk voor Natuurbehoud, tonen aan dat een gedeelde beschermende aanpak voor deze bijzondere vogels met hun biologische vindingrijkheid en aanpassingsvermogen nodig is. Een fraaie uitgave voor vogel- en dierenliefhebbers.

Specificaties

Nederlands | 9789056153816 | 203 pagina's

Titel Reisvogels : ode aan de vogels die plaatsen en mensen wereldwijd verbinden
Auteur Jan van de Kam
Secundaire auteur Barbara Jonkers ; Theunis Piersma ; Jorieke Savelkouls
Type materiaal Boek
Uitgave [Gorredijk] : Bornmeer, 2016
Overige gegevens 203 pagina's - foto's - 33 cm
ISBN 9789056153816
PPN 404044379
Rubriekscode 598.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Steltlopers (vogel); Fotoboeken
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Steltlopers