Van tajine tot havermout
Boek

Van tajine tot havermout 60 gezonde recepten geïnspireerd door de Marokkaanse keuken ([2016])/ Jamila Winwood, redactie Jamila Winwoord, Anne van der Klift, Marie Stel, Désirée Verkaar ; eindredactie: Elma Zijderveld ; fotografie Marokko: Paulina Arcklin ; fotografie Ibiza: Tamas Kooning Lansbergen ; culinaire fotografie: Hadewych Veys

Glutenvrije recepten, voor elk moment van de dag, met een Marokkaans tintje. Behalve recepten veel voedingsadviezen en tips voor een gezonde leefstijl.

Aanwezigheid

Recensie

Dit lijkt een 'gewoon' kookboek met recepten uit de Marokkaanse keuken maar is in werkelijkheid een boek met glutenvrije recepten, superfoods, gezonde suikers en beoogt een verandering van levensstijl. Het woord 'havermout' in de titel duidt op het feit dat alle recepten glutenvrij zijn. Het boek ademt de sfeer van het Midden-Oosten door de opmaak van de pagina's en de gekozen kleuren. Vrijwel alle recepten zijn voorzien van een mooie foto en ook zien we van de schrijfster zelf een aantal afbeeldingen. De Marokkaans-Nederlandse schrijfster is health coach en blogger maar geen voedingsdeskundige. Van een aantal van de als gezond aangeprezen superfoods en voedingsmiddelen, zoals gezonde suikers, Himalayazout en vetten als kokosolie, is inmiddels bekend dat ze zo gezond niet zijn. Het boek eindigt met een register. Alle ingrediënten zijn goed verkrijgbaar. Een boek met smakelijke en gezonde recepten, voor elk moment van de dag, die liefhebbers van de Marokkaanse keuken zeker zullen aanspreken. En als ze ook nog gezond zijn, is dat mooi meegenomen.

Specificaties

Nederlands | 9789082470116 | 190 pagina's

Titel Van tajine tot havermout : 60 gezonde recepten geïnspireerd door de Marokkaanse keuken
Auteur Jamila Winwood
Instelling /ROSE stories, Amsterdam
Secundaire auteur Paulina Arcklin
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : ROSE stories, [2016]
Overige gegevens 190 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789082470116
PPN 402238206
Rubriekscode Marokko 629.63
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Marokkaanse recepten ; Glutenvrije recepten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Marokkaanse keuken