Zeno en Kamiel
Boek

Zeno en Kamiel vormen ([2016])/ Jacques Duquennoy

Zebra Zeno en kameleon Kamiel schilderen samen. De twee strepen van Zeno vormen samen met die van Kamiel een vierkant. En hun vierkanten vormen samen een... robot! Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurentekeningen en transparante vensters om vormen te leren. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met afgeronde hoeken over vormen. Op een zeer originele en schitterend eenvoudige manier leren zebra Zeno en kameleon Kamiel kinderen op een speelse manier vormen. Op ingenieuze manier wordt daarbij gebruikgemaakt van een bladzijde met een transparant venster die steeds tussen Kamiel aan de linkerzijde en Zeno aan de rechterzijde is geplaatst. Als Kamiel bijvoorbeeld cirkels maakt op de linkerbladzijde en je de transparante bladzijde (die ook enkele vormen bevat) omslaat, vormen alle cirkels samen een beertje. De twee strepen van Kamiel vormen samen met de twee strepen van Zeno een vierkant, en met een heleboel vierkanten maak je een speelse robot. Omdat de kameleon verandert van kleur, is Kamiel op elke bladzijde anders. Een instructief prentenboek om vormen, maar ook kleuren te benoemen. De laatste tekening is de climax: alle vormen samen zijn een vogel geworden en die vliegt weg. Van de Franse auteur verschenen in Nederland o.a. de prentenboeken over Sam het spookje. Een geweldig, aantrekkelijk vormgegeven boek. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002262104

Titel Zeno en Kamiel : vormen
Uniforme titel Vormen Zeno en Kamiel
Auteur Jacques Duquennoy
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Oogappel, [2016]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Les formes. - Montrouge, France : Bayard Editions, (c)2015. - (Zazou et Léopold)
ISBN 9789002262104
PPN 406355509
Thematrefwoord Vormen ; Kleuren
Taal Nederlands