Bobbi Bolhuis
Boek

Bobbi Bolhuis redder in nood (2016)/ Kate DiCamillo, met tekeningen van Loes Riphagen ; vertaald [uit het Engels] door Esther Ottens

Bobbi het varken woont bij meneer en mevrouw Bolhuis. Op een dag zakt hun grote bed door de vloer. Bobbi rent naar buiten. Haalt ze hulp? Of zet ze de buurt op stelten? Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Bobbi, het varken van meneer en mevrouw Bolhuis, is een echt huisvarken. Zij slaapt zelfs bij hen in bed. Op een nacht zakt het bed in een gat in de vloer en gaat Bobbi ervandoor. Het echtpaar denkt dat Bobbi hulp gaat halen, maar zij is vooral geïnteresseerd in geroosterd brood met boter en ook in de suikerkoekjes van de buren. Bobbi zet de buurt op stelten en zorgt er op een onverwachte manier voor dat alles toch goed komt. Dit is een laagdrempelig verhaal over een dartel, ondeugend varkentje en naïeve volwassenen die haar dolgraag zien. De komische situaties, de verrassende wendingen en de grappige vertelstijl maken dit tot een vrolijk en ietwat gek verhaal. Het boek behoort tot de serie 'Tijgerlezen'*, waarin plezier in lezen voorop staat. Er is een ruime bladspiegel met eenvoudige zinnen in een vrij groot lettertype. De talrijke, kleine kleurentekeningen zijn licht karikaturaal en bijzonder grappig. Leesplezier voor jonge lezers vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045120195 | 52 pagina's

Titel Bobbi Bolhuis : redder in nood
Auteur Kate DiCamillo
Secundaire auteur Loes Riphagen ; Esther Ottens
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Kinderboek Uitgeverij, 2016
Overige gegevens 52 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Mercy Watson, to the rescue. - Candlewick Press, (c)2005
ISBN 9789045120195
PPN 404327265
Thematrefwoord Varkens
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Tijgerlezen
Boek

Tijgerlezen (2016-...)

vol.
Uitgeleend