Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De never evers
Boek

De never evers liefde, chaos en een hamster ([2016])/ Tom Ellen & Lucy Ivison, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Astrid Staartjes

Muis (14, ik-figuur) heeft geen zin in de skitrip van haar nieuwe school. Jack (ik-figuur) kijkt juist uit naar een week vol sneeuw, avontuur en meisjes, ook al heeft hij van alle drie weinig verstand. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 14-jarige Muis komt weer terug op haar oude school nadat ze is afgewezen door de balletacademie. Dat betekent een hernieuwde confrontatie met een ex-vriendin. De klas gaat op skivakantie en de verhoudingen staan op scherp. Vooral wanneer een Frans rockidool en Jack, een jongen uit een andere groep, hun oog laten vallen op Muis. De tweede verhaallijn is die van Jack, die ook met zijn klas naar het skioord in Frankrijk gaat. Zijn vrienden scheppen op over de meisjes die ze gaan veroveren, maar Jack is erg onzeker. Bij Muis voelt hij zich anders. In de ik-persoon wordt het verhaal afwisselend verteld vanuit de optiek van Muis en van Jack. Veel aandacht is er voor de gevoelens van jonge tieners, zowel van meisjes als van jongens. Ook de onderlinge vriendschappen zijn herkenbaar voor de doelgroep. Er is ruimte voor misverstanden en humoristische situaties. De schrijfstijl is vlot met veel dialoog; het verhaal leest makkelijk weg. De schoolsituatie is Engels, maar dat speelt alleen aan het begin van het verhaal een rol. Ondanks het wat kinderlijke omslag is dit een prima boek voor kinderen vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020679441 | 255 pagina's

Titel De never evers : liefde, chaos en een hamster
Auteur Tom Ellen
Secundaire auteur Lucy Ivison ; Astrid Staartjes
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Blossom Books, [2016]
Overige gegevens 255 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Never evers. - London : Chicken House, (c)2016
ISBN 9789020679441
PPN 404030866
Genre romantische verhalen
Thematrefwoord Schoolreizen ; Verliefdheid
Taal Nederlands