Van Eyck, Brueghel, Jordaens
Boek

Van Eyck, Brueghel, Jordaens = masterpieces from Romania : meesterwerken uit Roemenië ([2016])/ Paul Huys Janssen, Adrian Luca, Alexandru Sonoc, vertalingen Paul Huys Janssen, Fiona Zachariasse m.m.v. Taalente

Catalogus bij een tentoonstelling van vooral zestiende- en zeventiende-eeuwse schilderijen uit de Vlaamse, Hollandse en Duitse school.

Recensie

Na de grote Bosch-tentoonstelling pakt het Noordbrabants Museum opnieuw uit. Tot 9 oktober 2016 zijn er vijftig schilderijen te zien uit de collectie van Samuel von Brukenthal (1721-1803), die gouverneur was van Transsylvanië of Siebenbürgen, nu Roemenië en eertijds onderdeel van het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk. Momenteel bevindt de verzameling zich in Sibiu, voorheen Hermannstadt. Het gaat om zestiende- en zeventiende-eeuwse schilderijen uit de Vlaamse, Hollandse en Duitse school, met bekende namen als Jan van Eyck, Hans Memling, Jacob Jordaens, Philips Wouwerman en Frans van Mieris, plus enkele minder bekende zoals Jan Griffier, Franz Tamm en Jacob Beck. De bijbehorende catalogus is tweetalig (NL, EN), met een inleiding over Von Brukenthal en de opbouw van zijn collectie, waarin vooral onder de vroege Vlamingen een aantal bijzondere meesterwerken. Alle werken zijn in kleur afgedrukt en het geheel eindigt met eindnoten en literatuur.

Specificaties

NederlandsEngels | 157 pagina's

Titel Van Eyck, Brueghel, Jordaens = masterpieces from Romania : meesterwerken uit Roemenië
Auteur Paul Huys Janssen
Instelling /Noordbrabants Museum
Secundaire auteur Adrian Luca ; Alexandru Sonoc
Type materiaal Boek
Uitgave 's-Hertogenbosch : Het Noordbrabants Museum, [2016]
Overige gegevens 157 pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Uitgave ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum, 's-Hertogenbosch van 18 juni t/m 9 oktober 2016 - Teksten in het Nederlands en Engels
PPN 40668183X
Rubriekscode 730.4
Taal NederlandsEngels
Onderwerp algemeen Schilderkunst; Brukenthal Museum (Sibiu); Tentoonstellingscatalogi ; Eyck, Jan van ; Bruegel, Pieter (de Jonge)
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Schilderkunst