Maresi
Boek

Maresi ([2016])/ Maria Turtschaninoff, vertaald door Sophie Kuiper

Het Rode Klooster op het fictieve eiland Menos is een toevluchtsoord voor vervolgde en bedreigde meisjes. De jonge novice Maresi ontfermt zich over het net aangekomen meisje Jai, met alle gevolgen van dien. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Het Rode Klooster op het fictieve eiland Menos is een toevluchtsoord voor vervolgde en bedreigde meisjes. Mannen mogen er absoluut niet komen. Maresi, een jonge novice, ontfermt zich over de net aangekomen Jai die gevlucht is voor haar geweldadige vader. Maar deze laatste zint op wraak. Eerste deel van de nieuwe fantasyserie 'Kronieken van het Rode Klooster', boeiend en met een feministische ondertoon geschreven, waarin vrouwen die daarvoor zijn voorbestemd in het klooster weerbaarder, zelfbewuster en met meer kennis dan voorheen worden voorbereid op een terugkeer in hun thuisland, om daar de situatie te verbeteren. De stijl is beschrijvend, mystiek zonder zweverig te zijn en sfeervol. Karakters komen goed uit de verf en als je eenmaal gewend bent aan de vreemde namen leest het verhaal als een trein. Achterin staat een plattegrond van het eiland en van het klooster. Met dit boek won de schrijfster de Finlandia Juniorprijs voor het beste Finse jeugdboek van 2014. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044826821 | 179 pagina's

Titel Maresi
Auteur Maria Turtschaninoff
Secundaire auteur Sophie Kuiper
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2016]
Overige gegevens 179 pagina's - kaart, plattegrond - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Zweeds - Winnaar van de Finlandia Juniorprijs voor het beste Finse jeugdboek van 2014 - Vertaling van: Maresi. - Helsinki : Tammi Publishers, (c)2014. - (Krönikor fr°an Röda klostret)
ISBN 9789044826821
PPN 406383928
Genre science-fiction
Thematrefwoord Kloosters ; Weglopen
Taal Nederlands