Voor altijd jong
Boek

Voor altijd jong ([2016])/ de dichters van deze Dichter. Gerard B. Berends, Frank Eerhart, Tim Gladdines, Diet Groothuis, Hans Hagen, Gijs van der Hammen, Jos van Hest, Gil vander Heyden, Mary Heylema, Johanna Kruit, Hans Kuyper, Joke van Leeuwen, Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Theo Olthuis, Fetze Pijlman, Erik van Os, Bas Rompa, Kate Schlingemann, Rian Visser, Linda Vogelesang, Bette Westera en Riet Wille, hoofdredactie Mia Goes, eindredactie Marty Barneveld ; illustraties Eline Rijnvos

Ruim zeventig gedichten over oma's en opa's. Allerlei soorten gedichten, zowel grappige als zielige, van twintig dichters. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 t/m 12 jaar.

Recensie

Het eerste nummer van het tijdschrift 'Dichter' met gedichten voor kinderen van 6 tot 106 is gewijd aan grootouders, het thema van de Kinderboekenweek 2016. Ruim twintig dichters, onder wie Frank Eerhart, Jos van Hest, Joke van Leeuwen, Gil vander Heijden, Bas Rompa, Hans Kuyper, Bette Westera, Theo Olthuis, Rian Visser, Hans Hagen en Ted van Lieshout, leverden voor dit nummer een of meerdere nieuwe gedichten aan - in totaal zeventig - waarin een aspect van het grootouderschap wordt bezongen. Verschillende gedichten gaan over de speciale band die grootouders vaak met hun kleinkinderen hebben, andere gaan over opa's en oma's die oud en ziek zijn en doodgaan. Ook onderwerpen als hoe het vroeger was en de complexiteit van familierelaties komen aan bod. 'Dichter' biedt daarmee een boeiende mix van speelse, anekdotische, grappige en ontroerende gedichten. Het tijdschrift (het handelsexemplaar is geniet) is vormgegeven als een ruitjesschrift en door Eline Rijnvos voorzien van passende, ongekaderde kleurenillustraties in inkt en met grote kleurvlakken, waarin een teckel de hoofdrol heeft. De gedichten staan op een blanco/witte achtergrond tussen de ruitjes van 2 cm. 'Dichter' verschijnt vier keer per jaar, steeds rond een ander thema. Vanaf ca. 6 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059307001 | 98 pagina's

Titel Voor altijd jong
Secundaire auteur Gerard B. Berends ; Mia Goes ; Eline Rijnvos
Type materiaal Boek
Uitgave Eindhoven : Plint, [2016]
Overige gegevens 98 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
ISBN 9789059307001
PPN 406761892
Rubriekscode Nederlands 875
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Grootouders; Gedichten
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Grootouders

Relaties/Serie

Dichter.
Boek

Dichter. gedichten voor kinderen van 6 tot 106 (2016-...)

vol. No. 1
Uitgeleend