The blacklist. 3: Het complete derde seizoen
DVD

The blacklist. 3: Het complete derde seizoen ([2016])/ Jon Bokenkamp

Voormalig overheidsagent Raymond "Red" Reddington, die jarenlang deals afsloot voor schimmige criminelen, besluit schoon schip te maken en de FBI te helpen bij de jacht op ongrijpbare criminelen.

Recensie

Derde seizoen van de succesvolle Amerikaanse misdaadserie (2014/2015). Raymond 'Red' Reddington (James Spader) is Amerika's meest gezocht crimineel. Heel vroeger was hij overheidsagent, maar al twintig jaar is hij 'The concierge of crime', de man achter de schermen die criminelen van over de hele wereld met elkaar in contact brengt. Wanneer hij wil stoppen en schoon schip maken, geeft hij zichzelf aan en gaat hij met de FBI op jacht naar de criminele kopstukken die hij gedurende zijn carrière op een zwarte lijst verzamelde. Hij doet dit op voorwaarde dat hij mag samenwerken met de jonge FBI-agente Elizabeth Keen (Megan Boone). 'Het is helemaal de James Spader-show. (...) Verder is deze NBC-serie in zijn genre goed gemaakt: hoog tempo, strakke productie en afwisselende plots, met bruut geweld en bedreigingen die gemeten naar ander Amerikaans televisiewerk niet overdreven pompeus zijn', schrijft Ron Rijghard (NRC 9-9-'14) en geeft 4 sterren. Ook Brian Lowry (Variety.com) is positief: 'James Spader vehicle plays like a 'Silence of the Lambs' sequel'. IMDb komt op het hoge rapportcijfer 8,2. Netflix, zo gaat het verhaal, betaalde een recordbedrag van twee miljoen dollar per aflevering om de serie te mogen streamen. Uitgezonden door RTL4. Winnaar in 2014 van een Primetime Emmy Award.

Specificaties

Engels | 8712609606522

Titel The blacklist. 3: Het complete derde seizoen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur James Spader ; Megan Boone
Type materiaal DVD
Uitgave Hilversum : Sony Pictures Home Entertainment, [2016]
Overige gegevens 6 dvd-video's (.. min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: James Spader, Megan Boone. - Engels gesproken, verschillende talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van het televisieprogramma: Verenigde Staten : Davis Entertainment, 2015
ISBN 8712609606522
PPN 406854203
Genre thriller
Taal Engels

Relaties/Serie

The blacklist
DVD

The blacklist (2014-...)

vol. Seizoen 3
Uitgeleend