Vampier zusjes 2
DVD

Vampier zusjes 2 vleermuizen in je buik ([2016])/ regie Wolfgang Groos

De tweelingzusjes Dakaria en Silvania (14) wonen met hun ouders, een vampierenvader en een mensenmoeder, in een rustig Duits dorpje. Ze besluiten stiekem naar een concert van vampieren-rockband Krypton Krax te gaan. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tweede film* van Wolfgang Groos naar de populaire boekenserie van Franziska Gehm.** Twee jaar geleden verhuisden de tweelingzusjes Silvania en Dakaria (nu 14 jaar) van Transsylvanië naar een rustige Duitse buitenwijk. Hun vader is vampier, maar hun moeder is mens en kreeg heimwee naar de mensenwereld. Net als hun vader beschikken de meisjes over vampierkrachten - ze kunnen vliegen en zijn heel sterk - maar dat houden ze geheim. Silvania heeft zelfs een mensenliefje, maar Dakaria is verliefd op Murdo, de mysterieuze zanger van vampierband Krypton Krax. Wanneer ze 's nachts stiekem naar een concert van de band vliegen, begint er een spannend avontuur. Herien Wensink (NRC 26-7-'16): 'Verhaaltechnisch is het allemaal flinterdun en verbazend braaf. De nasynchronisatie uit het Duits is daarbij nogal krukkig. Maar veel lol schuilt in de details. Vampierzusjes zit vol geestig-vieze vondsten, zoals bloedspinnenlasagne, keverconfiture, en een bloedzuigerslijmdier met liefdesverdriet. Het is die vampierpeper die de zoetigheid prima te verteren maakt.' Mike Peek (Parool 27-7-'16): 'Heel opzienbarend is het allemaal niet, maar de vrolijke sfeer en grappige personages zullen veel jonge kijkers bekoren.' Beide geven 3 sterren. Nederlands nagesynchroniseerd. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983964785

Titel Vampier zusjes 2 : vleermuizen in je buik
Uniforme titel Die Vampirschwestern 2 Vampierzusjes
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Wolfgang Groos ; Marta Martin ; Laura Roge ; Franziska Gehm
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (94 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Marta Martin, Laura Roge. - Nederlandse gesproken - Gebaseerd op de boeken van Franziska Gehm - Videoversie van de film: Duitsland : Claussen+Wöbke+Putz Filmproduktion, 2014 - Oorspronkelijke titel: Die Vampirschwestern 2 : Fledermause im Bauch
ISBN 8711983964785
PPN 406627894
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Vampiers
Taal Nederlands