Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De tuinman van de nacht
Boek

De tuinman van de nacht (2016)/ The Fan Brothers, vertaald [uit het Engels] door Rindert Kromhout

Weesjongen Willem woont in het sombere Wilgendam. Op een ochtend is een grote boom in de vorm van een uil geknipt. Elke dag komt er een wonderdier bij. Iedereen in Wilgendam wordt er vrolijk van! Prentenboek met gedetailleerde, mysterieuze tekeningen in gedempte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Willem woont in het weeshuis van Wilgendam. Het is er somber, saai en grijs. Op een ochtend is er op straat iets aan de hand: die nacht is een boom veranderd in een uil van loof. Willem is erg onder de indruk. Elke dag opnieuw ontdekt hij een nieuw dier in de stad. En langzaam wordt het grijze Wilgendam een stad vol kleur en plezier. En Willem? Die leert de man kennen die bij het licht van de maan werkt en zijn leven voorgoed heeft veranderd. Fraai prentenboek met een klassieke sfeer; debuut van Canadese broers. Prenten in gemengde techniek (inkt, krijt, digitale bewerking) in grijs-, blauw- en bruintinten geven een magische verstilde sfeer, wat ondersteund wordt door de beperkte tekst, die in duidelijk lettertype met schreef in en onder de illustraties staat. De tekst, vertaald door Rindert Kromhout, is kort en krachtig en laat ruimte over voor de verbeelding van de lezer. Stevige uitgave met fraaie, mysterieuze omslagillustratie met volle maan en zilverkleurige titel in blinddruk. Sprookjesachtig prentenboek over hoe een zwijgende vreemdeling kan inspireren. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025871208

Titel De tuinman van de nacht
Auteur Terry Fan
Secundaire auteur Eric Fan ; Rindert Kromhout
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2016
Overige gegevens 42 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Op omslag: The Fan Brothers zijn Eric en Terry Fan - Oorspronkelijke Engelse uitgave: New York : Simon & Schuster Books for Young Readers, (c)2016
ISBN 9789025871208
PPN 404413749
Thematrefwoord Tuinieren ; Fantasie ; Weeskinderen ; seizoenen
Taal Nederlands