De ontknoping
Boek

De ontknoping ([2016])/ James Frey en Nils Johnson-Shelton, uit het Engels vertaald door Henrieke Herber en David Orthel

"Toen ze eenmaal waren opgeroepen, begonnen de Spelers aan een zoektocht naar drie antieke sleutels die niet alleen hun bloedlijn zullen redden, maar de hele wereld. Twee sleutels zijn al gevonden en de overgebleven Spelers moeten ook de laatste vinden, voordat Endgame de definitieve vernietiging teweegbrengt..."De laatste fase van Endgame is bereikt. Enkele Spelers bundelen hun krachten en hopen hiermee Endgame ongedaan te kunnen maken. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

De laatste fase van Endgame is bereikt, een spel waarbij twaalf Spelers vechten voor de overleving van hun eigen bloedlijn. Er zijn nog slechts zeven Spelers over. Eén Speler speelt nog steeds om de winnen, een andere Speler heeft als enig doel kepler 22b, een Maker en de leider van Endgame, te wreken, terwijl de overige vijf Spelers alles op alles zetten om het afschuwelijke, destructieve Endgame te beëindigen. Om dit te bereiken zullen zij de Zonnesleutel moeten vinden en bovendien slimmer en sterker moeten zijn dan kepler 22b. Een spannend sciencefictionverhaal met veel actie en geweld. Het taalgebruik is eigentijds en toegankelijk. Het verhaal leest vlot en wordt vanuit wisselende Spelers in de derde persoon verteld. Zowel de karakters als de motieven van de verschillende Spelers zijn duidelijk uitgewerkt. Lezers kunnen ook hun eigen Endgame spelen: de roman bevat tekeningen, teksten en codes die jongeren moeten oplossen om de wedstrijd te winnen. Dit derde deel van de Endgame-trilogie* kan niet zelfstandig gelezen worden. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000340774 | 301 pagina's

Titel De ontknoping
Auteur James Frey
Secundaire auteur Nils Johnson-Shelton ; Henrieke Herber
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, [2016]
Overige gegevens 301 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Rules of the game. - New York : HarperCollins Publishers, (c)2016. - (An Endgame novel)
ISBN 9789000340774
PPN 404993931
Genre science-fiction
Thematrefwoord Wedstrijden ; Overleven ; Zoektochten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Endgame
Boek

Endgame (2015-...)

vol.
Uitgeleend
James Frey