De geheime tunnel
Boek

De geheime tunnel ([2016])/ Thea en Geronimo Stilton, vertaald [uit het Italiaans] door Pieter van der Drift en Manon Smits ; omslag, illustraties binnenwerk, kaarten en strips: Danilo Barozzi ; graphics: Marta Lorini

De tovenaarsleerlingen reizen naar het Rijk van het Westen. Ditmaal moet Lune een zware Proeve van bekwaamheid uitvoeren. De vrienden moeten zich opsplitsen tijdens hun reis, en daarmee wordt hun kracht verzwakt. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Derde deel in de serie 'De 13 zwaarden'*, waarin de tovenaarsleerlingen hun zoektocht naar de zwaarden vervolgen. De tijd begint te dringen, er zijn hevige gevechten uitgebroken aan de grenzen van Fantasia, en de leerlingen moeten vaart zetten achter hun zoektocht. Ze reizen naar het Rijk van het Westen, en ditmaal moet Lune een zware Proeve van bekwaamheid uitvoeren. De vrienden moeten zich opsplitsen tijdens hun reis, en daarmee wordt hun kracht verzwakt... Vlot en toegankelijk geschreven avonturenverhaal dat zich afspeelt in een magische wereld vol fantasievolle wezens. Verteld vanuit twee perspectieven (goed en kwaad), in soepele zinnen en wat clichématig taalgebruik. De spanningsboog is telkens vrij kort: de tovenaarsleerlingen weten elke uitdaging binnen een tiental pagina's te overwinnen. Met illustraties in fantasysfeer. Voor in het boek worden de personages geïntroduceerd en wordt kort uitgelegd wat er in de vorige delen is gebeurd. Voor de Stilton-fans die de muizenavonturen ontgroeid zijn een leuke kennismaking met het fantasygenre. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085923688 | 285 pagina's

Titel De geheime tunnel
Auteur Thea Stilton
Secundaire auteur Geronimo Stilton ; Pieter van der Drift ; Danilo Barozzi ; Elisabetta Dami
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Wakkere Muis, [2016]
Overige gegevens 285 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Gebaseerd op een idee van Elisabetta Dami - Vertaling van: Il segreto della tigre. - Segrate : Edizioni Piemme S.p.A., (c)2014. - (Le13 spade)
ISBN 9789085923688
PPN 40744582X
Genre sprookjes
Thematrefwoord Queesten ; Magie ; sprookjesfiguren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De 13 zwaarden
Boek

De 13 zwaarden (2016-2017)

vol. 3
Uitgeleend
Thea Stilton