Echte liefde vind je in de boekhandel
Boek

Echte liefde vind je in de boekhandel de liefde voor lezen brengt Emilia meer dan boeken alleen... ([2017])/ Veronica Henry, vertaling [uit het Engels]: Willeke Lempens

Wanneer een jonge Engelse vrouw haar vader belooft dat ze zijn boekwinkel voort zal zetten na zijn dood, komt ze voor onverwachte problemen te staan maar krijgt ze veel steun van de klanten die grote waarde hechten aan de boekwinkel.

Aanwezigheid

Recensie

Emilia erft boekhandel Nightingale van haar vader en streeft ernaar de zaak uit de financiële problemen te halen door een make-over, en zo een overname of verkoop te voorkomen. Dit moderne, romantische verhaal speelt in het fraai geschilderde Peasebrook (Cotswolds, midden Engeland). Sarah, eigenaresse van een landhuis in het stadje, kwam vroeger haar hart uitstorten bij Emilia's vader. Jaren later zet zij zich via een organisatie dat festiviteiten organiseert nog in voor de boekhandel. Steun krijgt Emilia ook van Marlowe, een goede vriend van haar vader. Tussendoor vallen namen van auteurs en titels van boeken die het lekker lezen maken en uitnodigend zijn. Het stadje is betrokken bij de boekhandel die invloed heeft op diverse levens. Romantiek te over, zoals bekend bij de Engelse schrijfster (1963), die in 2014 de Romantic Novel of the Year Award won met 'A night on the Orient Express'. De auteur, ook journaliste en t.v.-scriptschrijfster, wordt wel vergeleken met Jojo Moyes. Een warm en toegankelijk boek.

Specificaties

Nederlands | 9789022579190 | 335 pagina's

Titel Echte liefde vind je in de boekhandel : de liefde voor lezen brengt Emilia meer dan boeken alleen...
Auteur Veronica Henry
Secundaire auteur Willeke Lempens
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Boekerij, [2017]
Overige gegevens 335 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: How to find love in a bookshop. - London : Orion Books, 2016
ISBN 9789022579190
PPN 405049498
Genre romantische verhalen
Taal Nederlands