De bijdehante familie Bold
Boek

De bijdehante familie Bold ([2016])/ Julian Clary, illustraties David Roberts ; vertaling [uit het Engels] Henrieke Herber

De hyenafamilie Bold vangt dieren op die het moeilijk hebben. Het is de bedoeling dat deze dieren na een poosje weer weggaan. Maar dat doen ze niet. Nu wordt het steeds drukker in huis. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Het hyena-echtpaar Bold woont, samen met de tweeling Betty en Bobby, in Teddington, waar zij doen alsof zij mensen zijn. Al snel hebben zij de reputatie van dierenopvang voor zwerf- en vluchtdieren. Allerlei dieren worden opgenomen en dat zorgt voor de nodige problemen, want de bedoeling is dat ze na een tijdje de wijde wereld weer ingaan. Twee paarden worden ook nog eens gekidnapt en moeten bevrijd worden. En het hondje Fifi dat mooi kan zingen (janken) doet mee aan een talentenjacht. Vervolg op 'De beestachtige familie Bold' (2016)*, maar ook afzonderlijk te lezen door het inleidend hoofdstuk. In vlotte stijl geschreven verhaal met veel, vaak humoristische, avonturen en een goed volgehouden spanningsboog. De lezer wordt soms direct door de verteller aangesproken. Er staan vele witregels tussen de zinnen, waardoor de tekst ook uitstekend geschikt is voor de minder geoefende lezer. De vele zwart-witillustraties (pentekeningen) zijn ook humoristisch en sluiten uitstekend aan bij het verhaal. Het slot van het verhaal doet vermoeden dat er nog een vervolg komt. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000349586 | 276 pagina's

Titel De bijdehante familie Bold
Auteur Julian Clary
Secundaire auteur David Roberts ; Henrieke Herber
Type materiaal Boek
Uitgave [Houten] : Van Holkema & Warendorf, [2016]
Overige gegevens 276 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: The Bolds to the rescue. - London : Andersen Press Limited, (c)2015
ISBN 9789000349586
PPN 404993907
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De familie Bold
Boek

De familie Bold (2016-...)

vol. 2
Uitgeleend
Julian Clary