Het gouden garen
Boek

Het gouden garen (2017)/ Cornelia Funke, vertaald [uit het Duits] door Esther Ottens

Jacob en Will Reckless komen in aanraking met een eeuwenoude elf die hun levens verstoord en hen weer naar Mirrorworld brengt. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Zwarte Fee heeft Will gered en daarvoor heeft ze Jacob opgezadeld met een vloek. De Elzenelf ofwel Speler eist namelijk de toekomstig eerstgeborene op van Jacob en Vos. Zij zoeken nu de Zwarte Fee omdat zij willen dat de Fee haar de vloek herroept. Speler is gevaarlijk. Hij is meester over het glas en kan alles in zilver veranderen. Hij maakt wezens die gezichten stelen. Wezen 16 heeft Wills vrouw in een Doornroosjeslaap gebracht en haar gezicht gestolen. Met haar nieuwe gedaante lokt 16 Will, die de magische kruisboog heeft, naar Speler. Het boek begint met een inhoudsopgave van de 73 hoofdstukken, een kaart van de spiegelwereld en een samenvatting van de twee vorige delen van de serie 'Reckless'*. Daarna volgt een lijst van de belangrijkste personages. Ondanks deze hulpmiddelen is het lastig om grip op het verhaal te krijgen. Per hoofdstuk wisselen de hoofdpersonen en enkele personages hebben ook wisselende namen en karakters. Al met al vraagt het van de lezer heel wat doorzettingsvermogen om in dit gecompliceerde verhaal te komen. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045119861 | 479 pagina's

Titel Het gouden garen
Auteur Cornelia Funke
Secundaire auteur Esther Ottens ; Lionel Wigram
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2017
Overige gegevens 479 pagina's - kaarten - 21 cm
Annotatie Geïnspireerd door de samenwerking van Cornelia Funke en Lionel Wigram - Vertaling van: Das goldene Garn. - Hamburg : Cecilie Dressler Verlag, 2015
ISBN 9789045119861
PPN 404329381
Genre science-fiction
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Vervloekingen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Reckless
Boek

Reckless (2010-...)

vol. 3
Uitgeleend
Cornelia Funke