Onzichtbare Izzy
Boek

Onzichtbare Izzy ([2016])/ Louise Gray, met illustraties van Laura Ellen Anderson ; vertaling [uit het Engels]: Inge Pieters/Vitataal ; redactie en productie: Vitataal

Izzy (7) is vaak bij haar oma. Ze doen allerlei proefjes en experimenten. Als Izzy op een dag per ongeluk iets van oma's laatste experiment in haar neus krijgt, wordt ze onzichtbaar. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Izzy is een meisje van 7 jaar en de jongste thuis. Ze is ontzettend nieuwsgierig, maar ook onhandig en dat brengt haar vaak in de problemen. Zij en haar zus Bo zitten elkaar steeds in de haren en haar ouders hebben weinig tijd voor hen. Gelukkig kan Izzy vaak bij oma terecht. Oma Lin was scheikundelerares en ze houdt nog steeds van proefjes doen (compleet met rook en knallen), ze heeft veel dieren en haar huis en tuin zijn heel rommelig. Izzy vindt het altijd geweldig bij oma. Als ze er weer een keer is, krijgt ze per ongeluk iets van oma's laatste experiment in haar neus en wordt Izzy onzichtbaar. Iedereen schrikt, maar Izzy vindt het helemaal niet erg. Nu kan ze van alles stiekem doen en grapjes uithalen. En misschien lukt het haar ook om uit te zoeken wie de tuin van de buurvrouw vernielt? Het hedendaagse taalgebruik is niet te moeilijk en de verhaallijnen zijn eenvoudig te volgen. Groot lettertype, ruime bladspiegel met veel speelse zwart-wit illustraties die goed bij het verhaal aansluiten. De zinnen zijn soms vrij lang. Vrolijk verhaal voor jongens en meisjes. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048312962 | 138 pagina's

Titel Onzichtbare Izzy
Auteur Louise Gray
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Laura Ellen Anderson ; Inge Pieters
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2016]
Overige gegevens 138 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Izzy the Invisible. - London : Piccadilly Press, 2016
ISBN 9789048312962
PPN 40503248X
Genre sprookjes
Thematrefwoord Magie ; Grootmoeders
Taal Nederlands