De hamer van Thor
Boek

De hamer van Thor ([2017])/ Rick Riordan, uit het Engels vertaald door Marce Noordenbos

Als Magnus Chase uitgenodigd wordt door zijn vriendin Sam om in een café iets te komen drinken, raakt hij meteen verwikkeld in een nieuw avontuur: een zoektocht naar de verdwenen hamer van de God Thor. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als Magnus Chase uitgenodigd wordt door zijn vriendin Sam om in een café iets te komen drinken, raakt hij meteen verwikkeld in een nieuw avontuur. De hamer van de God Thor blijkt gestolen te zijn en moet hoognodig teruggevonden worden. Aan Magnus de eer... Meteen als je met dit tweede deel van de Magnus Chase-serie* begint, vraag je je als lezer af, waaraan dit nieuwe avontuur je doet herinneren. De titel 'Percy Jackson en de bliksemdief' komt onmiddellijk in je op. Je zou als lezer dus kunnen zeggen dat de schrijver een patroon gebruikt voor zijn boeken. In de Magnus Chase-serie worden de hoofdpersonen echter wel meer uitgewerkt dan in de boeken van Percy Jackson. Vooral Magnus. Hij heeft veel zelfspot en humor. De schrijver lijkt helaas in grote delen van het verhaal een politieke preek te willen houden o.a. over de islam en zelfs over transgenders. Dat maakt het vaak langdradig. Desondanks zullen veel fans van het eerste uur genieten van deze serie. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000345472 | 429 pagina's

Titel De hamer van Thor
Auteur Rick Riordan
Secundaire auteur Marce Noordenbos
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, [2017]
Overige gegevens 429 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The hammer of Thor. - New York : Disney · Hyperion Books, 2016. - (Magnus Chase and the Gods of Asgard ; #2)
ISBN 9789000345472
PPN 404993958
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Queesten ; Mythologie ; Scandinavië
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Magnus Chase en de goden van Asgard
Boek

Magnus Chase en de goden van Asgard (2016-...)

vol. bk. 2
Uitgeleend
Rick Riordan