Ha... een wipwap!
Boek

Ha... een wipwap! ([2016])/ Susanne Strasser

Olifant stapt op de wipwap, maar wippen gaat niet in je eentje. Zal het lukken als de pinguin erbij komt? En ook de aap, de struisvogel, de krokodil, de giraf en het nijlpaard? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Olifant stapt op de wipwap, maar in je eentje kun je niet wippen. Gelukkig, daar komt pinguïn aan. Hij springt op de andere kant van de wip, maar hij is veel te licht en olifant is zo zwaar. De wipwap wipt niet. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met afgeronde hoeken, waarin peuters op speelse wijze ondervinden dat er lichte en zware dingen zijn. Eén voor één komen er dieren bij om de wip in beweging te krijgen: een aap, struisvogel, giraf en nijlpaard. Krokodil heeft tot opluchting van de andere dieren geen zin. Samen zijn zij even zwaar als de olifant, maar de wipwap wipt nog steeds niet. Wat nu? De eenvoudige illustraties in heldere kleuren bevatten weinig details. Een fel oranje wip tegen de helderblauwe achtergrond, een enorme olifant op de ene kant en het toenemende aantal dieren op de andere kant van de wip spreken voor zich. Toch zijn er subtiele veranderingen te ontdekken: een bewegende slurf, fladderende vleugels, een vlinder. De één- tot vierregelige tekst is levendig en direct. Beschreven geluiden ('hops!') worden typografisch geaccentueerd. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089672247

Titel Ha... een wipwap!
Auteur Susanne Strasser
Secundaire auteur Berd Ruttenberg
Type materiaal Boek
Uitgave [Hoorn (NH)] : Hoogland & Van Klaveren, [2016]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 × 22 cm
Annotatie Colofon vermeldt: vertaling Berd Ruttenberg. - Vertaald uit het Duits - Vertaling van: So leicht so schwer. - Wuppertal : Peter Hammer Verlag GmbH, (c)2016
ISBN 9789089672247
PPN 404312829
Thematrefwoord Spelen ; Stapelverhalen
Taal Nederlands