Bestemming: de ruimte
Boek

Bestemming: de ruimte ([2016])/ tekst: Christoph Englert, vertaling [uit het Engels]: Tine Poesen

Samen met vijf astronauten ontdek je van alles over o.a. de Melkweg, sterrenstelsels en zwarte gaten. Met paginagrote getekende kleurenillustraties met stripfiguurtjes. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

De lezer gaat op ontdekkingsreis door het heelal, dat bijna 14 miljard jaar geleden is ontstaan tijdens de oerknal of Big Bang. Op toegankelijke wijze maakt de auteur de complexe materie inzichtelijk van onder meer donkere materie en - energie, zwaartekracht, sterrenstelsels, de levenscyclus van een ster en zwarte gaten. Daarnaast geeft hij heldere informatie over de Melkweg en ons zonnestelsel, de zon, het magnetisch veld en de cycli van de aarde, haar atmosfeer, de maan, asteroïden, kometen en meteoroïden. Ook ruimteobservatie en ruimtevaart krijgen aandacht. Ieder hoofdstuk beslaat een dubbele pagina die volledig wordt ingenomen door een boeiende sfeervolle kleurenillustratie die de tekst ondersteunt en concreet maakt. In de getekende illustraties van het heelal enz. zijn ook stripfiguurtjes afgebeeld. Een basistekst (normale druk) en diverse tekstblokjes in kleurvlakken (kleine druk) zijn verspreid in de afbeelding geplaatst, evenals kaders met grafieken, schematische tekeningen of doorsneden die de tekst helpen verduidelijken. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002262364

Titel Bestemming: de ruimte
Auteur Christoph Englert
Secundaire auteur Tine Poesen ; Tom Clohosy Cole
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Manteau, [2016]
Overige gegevens 40 ongenummerde pagina's, 1 uitvouwbare ruimtekaart - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Colofon vermeldt: illustraties Tom Clohosy Cole - Vertaling van: Destination: space. - Wide Eyed Editions, (c)2016
ISBN 9789002262364
PPN 406869596
Rubriekscode 552
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Heelal
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Heelal