Hoe leven wij?
Boek

Hoe leven wij? ([2017])/ Melissa Higgins, vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; eindredactie: Pam Thierry, Simon van der Sluijs

In Europa wonen veel mensen met verschillende culturen. Lees o.a. over Marokkanen met hun ramadan en Chinezen met hun nieuwjaarsfeest. Met grote kleurenfoto's en een website met o.a. luisterversie. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    0-8 jaar - 2e verd. - Weten - Mens en maatschappij MULTICULTURELE SAMENLEVING HIGG

Recensie

Oblongvormige uitgave uit de serie 'Ik, jij, wij'*, waarin aandacht wordt besteed aan verschillende bevolkingsgroepen, die in Europa voorkomen. Dat zijn o.a. Spanjaarden met hun flamencodans, Chinezen met hun nieuwjaarsfeest, Indonesiërs met hun Balinese dans, Marokkanen met hun ramadan en Suikerfeest, Syriërs met hun specifieke gerechten, Joden met hun Chanoekafeest en Polen met hun gekostumeerde dansen. De rechterpagina is geheel gevuld met een duidelijke grote kleurenfoto. De linkerpagina bevat drie tot zes korte zinnen in duidelijke grote schreefloze letters met veelal een vetgedrukt woord, dat terug te vinden is in een verklarend lijstje achterin. Op vier pagina's staan onderaan een aantal steekwoorden, die bedoeld zijn als stimulatie om iets te vertellen ('Vertel maar' boek, speciaal ontwikkeld voor woordenschatverrijking). Bevat register, verwijzing naar enkele relevante boeken (van dezelfde uitgever) en verwijzing naar enkele websites (YouTube filmpjes). Via een code in het boek heb je via een website de beschikking over de luisterversie, werkbladen en filmpjes. Weinig spectaculaire uitgave, die alleen geschikt is als aanknopingspunt om met jonge kinderen over verschillende culturen te praten. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461755681 | 24 pagina's

Titel Hoe leven wij?
Auteur Melissa Higgins
Secundaire auteur Kirsten Verhagen ; Pam Thierry
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: We all come from different cultures. - Capstone Global Library Limited, (c)2016. - (Celebrating differences)
ISBN 9789461755681
PPN 406389152
Rubriekscode 311
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Multiculturele samenleving
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Multiculturele samenleving

Relaties/Serie

Ik, jij, wij...
Boek

Ik, jij, wij... (2017)

vol.
Uitgeleend
Melissa Higgins