Met wie woon jij?
Boek

Met wie woon jij? ([2017])/ Melissa Higgins, vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; eindredactie: Pam Thierry, Simon van der Sluijs

Kinderen wonen in allerlei soorten gezinnen. Lees over kinderen met o.a. twee papa's, gescheiden ouders en pleegouders. Met grote kleurenfoto's en website met o.a. luisterversie. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot, oblong formaat boek met op de rechterpagina's, bladvullende kleurenfoto's met jonge ik-personen in verschillende gezinssituaties. Zo wonen kinderen ondermeer bij twee papa's, gescheiden ouders, pleegouders, adoptieouders of in een situatie waarbij de grootouders inwonen. De getoonde personen zijn van diverse nationaliteiten en zien er blij en gelukkig uit; ze kijken vaak recht in de lens. De tekst bestaat uit zo'n drie eenvoudige, korte zinnen in een groot lettertype met gebruikmaking van hoofdletters en enkele leestekens. Er is gewerkt met de tegenwoordige tijdsvorm. Enkele 'vertelwoorden' zijn onder aan de pagina toegevoegd om te helpen bij het opstarten van een gesprek. Ze zijn bedoeld voor het vergroten van de woordenschat. Achterin het boek zijn bepaalde begrippen kindvriendelijk uitgelegd (stiefmoeder, pleegouder). Via een code in het boek heb je toegang tot o.a. een voorleesversie, filmpjes op YouTube en werkbladen. Onafhankelijk te gebruiken deel in de thematische serie 'Ik, jij, wij...'. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461755698 | 24 pagina's

Titel Met wie woon jij?
Auteur Melissa Higgins
Secundaire auteur Kirsten Verhagen ; Pam Thierry
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: We all have different families. - Capstone Global Library Limited, (c)2016. - (Celebrating differences)
ISBN 9789461755698
PPN 406389144
Rubriekscode 308.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gezin ; Familie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Gezinnen

Relaties/Serie

Ik, jij, wij...
Boek

Ik, jij, wij... (2017)

vol.
Uitgeleend
Melissa Higgins