Wat grote mensen de hele dag doen
Boek

Wat grote mensen de hele dag doen ([2016])/ Virginie Morgand, vertaling [uit het Engels]: Emmy Middelbeek

Wat kun je allemaal worden als je groot bent? Kijk op veertien werkplekken waar telkens acht beroepen aan bod komen. Van schaapherder tot webredacteur en van geheim agent tot dramadocent. Met illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur neemt de lezer mee naar veertien werkplekken, waaronder een ziekenhuis, een bouwplaats, een vliegveld, een boerderij en een theater. Op elke werkplek komen acht beroepen aan bod; in het theater onder meer een acteur, een regisseur en een decorontwerper. De beroepsbeschrijvingen in de ik-vorm bestaan uit een of twee zinnen. De informatie is summier, het blijft bij wat losse feitjes die soms wel erg voor de hand liggen. De bakker zegt bijvoorbeeld: 'Mijn winkel ligt vol heerlijk brood en koekjes, die ik gebakken heb'. De illustraties zijn eenvoudig, in een beperkt aantal kleuren, en doen wat retro aan. Elk hoofdstuk begint met een zoekplaat met de acht beroepen. Op de achterkant staat dat het boek kleine kinderen helpt beslissen wat ze willen doen als ze groot zijn. Dat is erg ambitieus, gezien de beperkte informatie en de jonge doelgroep. Het boek geeft wel een leuk beeld van de verscheidenheid aan beroepen die er zijn: van schaapherder tot webredacteur en van geheim agent tot douanier. Het is daardoor een aardig bespreekboek voor in de klas. Met register. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002262067 | 64 pagina's

Titel Wat grote mensen de hele dag doen
Auteur Virginie Morgand
Secundaire auteur Emmy Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Oogappel, [2016]
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Oogappel is een imprint van Manteau/WPG Uitgevers Belgie nv - Met register - Vertaling van: What do grown ups do all day? - London : Wide Eyed Editions, an imprint of Aurum Press Ltd, (c)2016
ISBN 9789002262067
PPN 407527877
Rubriekscode 430.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Beroepen
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Beroepen