Van start naar finish!
Boek

Van start naar finish! ([2017])/ Angela Royston, vertaling [uit het Engels]: Irene Venditti ; eindredactie: Cecile Bolwerk

Hoe kan ik een bal verder gooien? Waarom gaat zwemmen langzamer dan hardlopen? Ontdek hoe krachten in de sport werken. Bevat uitleg, drie proefjes, kennistest en veel kleurenfoto's en andere illustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Recensie

Hoe komt het dat een bal stuit? Wat gebeurt er precies als je schaatst? In de serie 'Kracht in beweging'* wordt uitgelegd welke krachten aan het werk zijn in de sport. Leuk is dat de voorbeelden uit de wereld van de doelgroep zijn gehaald. De uitleg staat steeds in korte alinea's met eigen kop op veelal een pastelkleurige achtergrond. Natuurkundebegrippen als lucht- en waterweerstand, massa, wrijving, zwaartekracht, slagkracht e.d. worden zo op een boeiende manier uitgelegd. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden nog eens uitgelegd in een woordenlijst. De tekst wordt begeleid door kleurenfoto's en (ook een enkele schematische) kleurenillustraties met bijschriften en gekleurde kaders met aanvullende informatie. Tussendoor staan drie leuke proeven om zelf te doen, o.a. de werking van een polsstok. Via tien quizvragen kan de opgedane kennis worden getoetst. Een erg aantrekkelijke en overzichtelijke kennismaking met de natuurkundewetten van een aansprekend onderwerp die o.a. aansluit bij de actuele aandacht die het vak techniek op (basis)scholen krijgt. Bevat register en verwijzingen naar websites, boeken en musea voor aanvullende informatie. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055668854 | 48 pagina's

Titel Van start naar finish!
Auteur Angela Royston
Secundaire auteur Irene Venditti ; Cecile Bolwerk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Auteur vermeld op rug van omslag - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Win that sprint! - Capstone Global Library Ltd., (c)2016. - (Feel the force)
ISBN 9789055668854
PPN 406389403
Rubriekscode 616.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mechanica; Sport ; Bewegingsleer
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Sport

Relaties/Serie

Kracht in beweging
Boek

Kracht in beweging (2017)

vol.
Uitgeleend