Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Race op wielen!
Boek

Race op wielen! ([2017])/ Angela Royston, vertaling [uit het Engels]: Irene Venditti ; eindredactie: Cecile Bolwerk

Hoe komt het dat een boot blijft drijven? Waardoor kan een vliegtuig opstijgen? Ontdek hoe krachten in allerlei vervoermiddelen werken. Bevat uitleg, drie proefjes, kennistest en veel kleurenfoto's en andere illustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de serie 'Kracht in beweging'* wordt voor tieners helder uitgelegd hoe kracht en beweging ervoor zorgen dat mensen (bv. hardlopers), installaties (bv. achtbanen) of motoren (bv. raketten) werken. In dit deel staan voertuigen centraal. De voorbeelden worden uit de wereld van de doelgroep gehaald: waarom gaat steppen zo makkelijk, waarom gaat een fiets sneller dan een step etc. Aan de hand van prettig lezende teksten, duidelijke schematische tekeningen (bv. over de overbrenging van een versnelling) en mooie kleurenfoto's zal de lezer meer inzicht krijgen in het fenomeen kracht. Tussendoor staan wat proefjes die zij zelf uit kunnen voeren om de theorie te ervaren. In de tekst vetgedrukte woorden worden nog eens uitgelegd in de vrij uitgebreide woordenlijst achterin. De tekst is verdeeld in overzichtelijke alinea's met eigen kop. De teksten staan veelal op een pastelkleurige achtergrond. Extra weetjes staan in gekleurde kaders. Een met zorg uitgevoerd boek over een interessant onderwerp voor nieuwsgierige lezers dat bovendien aansluit bij de actuele aandacht die momenteel gegeven wordt aan het vak techniek op (basis)scholen. Bevat register en verwijzingen naar websites, boeken en musea voor aanvullende informatie. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055668878 | 48 pagina's

Titel Race op wielen!
Auteur Angela Royston
Secundaire auteur Irene Venditti ; Cecile Bolwerk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Auteur vermeld op rug van omslag - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Race that bike! - Capstone Global Library Ltd., (c)2016. - (Feel the force)
ISBN 9789055668878
PPN 406389446
Rubriekscode 657
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wielrennen; Mechanica ; Vervoermiddelen; Mechanica
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Voertuigen

Relaties/Serie

Kracht in beweging
Boek

Kracht in beweging (2017)

vol.
Uitgeleend