Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Dieren die jagen
Boek

Dieren die jagen ([2016])/ Angela Royston, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Welke dieren kunnen heel goed jagen? Lees hoe onder andere de haai, krokodil en spin dat doen. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Uitgave uit de reeks 'Overleven in de natuur'* van de makkelijk lezen-serie 'Lees-mij!' voor kinderen die enigszins moeite hebben met het leesproces. Dit deel gaat over jagende dieren op het land, in de lucht en in het water en over dodelijke wapens die zij daarbij kunnen inzetten: tanden, snelheid, snavel, supergehoor, vergif, nagels en klauwen, kracht, lange tongen tentakels. De informatie wordt op eenvoudige, heldere wijze gepresenteerd: grote, mooie, haarscherpe kleurenfoto's van leeuw, spin, haai, uil, vos, ijsbeer, krokodil, orka en kameleon visualiseren de tekst in een grote letter en met enkele vetgedrukte woorden (verwijzing naar woordenlijst). In de foto's staan hier en daar vignetjes geplaatst met specifieke informatie. De stevige uitgave besluit met een dierenquiz, verwijzingen naar enige boeken en websites en een register. Oorspronkelijk Engelstalig (2014), vertaald in begrijpelijk Nederlands. Heeft het keurmerk Makkelijk Lezen. Aantrekkelijke uitgave over een thema dat veel kinderen aanspreekt. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789462021693 | 32 pagina's

Titel Dieren die jagen
Auteur Angela Royston
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : NBD Biblion, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Animals that hunt. - Raintree Publishers, (c)2014. - (Adapted to survive series)
ISBN 9789462021693
PPN 408758287
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Roofdieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Roofdieren

Relaties/Serie

Lees-mij!
Boek

Lees-mij! (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Overleven in de natuur
Boek

Overleven in de natuur (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Angela Royston