Beginnen met programmeren met Scratch en Python
Boek

Beginnen met programmeren met Scratch en Python (september 2016)/ Marc Scott, illustraties door Mick Marston ; vertaling [uit het Engels]: Irene Venditti

Hoe maak je een dansspel en of een spel om een ruimteschip te besturen? Leer programmeren met de talen Scratch en Python. Met veel kleurenillustraties. Samen aan de slag vanaf ca. 8 jaar, zelfstandig vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze eenvoudig uitgevoerde uitgave van Visual Steps leert de jonge doelgroep programmeren met twee in deze leeftijdsgroep populaire programma's, Scratch en Python, die gratis verkrijgbaar zijn. Na een aansprekende en op de doelgroep gerichte inleiding over programmeren in zijn algemeenheid wordt een aantal oefeningen opgebouwd. Stap voor stap worden door het verschuiven van programmeerblokken oefeningen gebouwd als praten met dieren en het bouwen van je eigen dansheld. De blokken zijn net puzzelstukjes die achter elkaar gelegd worden. Kinderen leren creatief en logisch nadenken en problemen oplossen. De stappen worden begeleid door tekeningen van de schermafbeeldingen. Python is wat moeilijker, omdat daarin met teksten wordt geprogrammeerd. Maar ook nu zijn de uitgewerkte voorbeelden goed te volgen voor de doelgroep. Een populair, vrolijk en kleurig uitgevoerde uitgave die aansluit bij de actuele ontwikkelingen op basisscholen waar men kinderen enthousiast wil maken voor deze hobby die een beroep doet op hun creatieve vaardigheden met behulp van digitale hulpmiddelen. Samen aan de slag vanaf ca. 8 jaar, zelfstandig vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059055834 | 64 pagina's

Titel Beginnen met programmeren met Scratch en Python
Auteur Marc Scott
Secundaire auteur Mick Marston ; Irene Venditti
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Uithoorn : Visual StepsTM, september 2016
Overige gegevens 64 pagina's - illustraties - 12 cm
Annotatie Met index - Vertaling van: A beginner's guide to coding. - (c)2016
ISBN 9789059055834
PPN 40734540X
Rubriekscode 525.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Scratch (programmeertaal) ; Python (programmeertaal)
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Scratch