Wonderplants
Boek

Wonderplants planten in je interieur ([2016])/ Irene Schampaert & Judith Baehner, redactie: Katrien Meuleman ; illustraties: Maaike Koster

Informatie in woord en beeld over twintig interieurs van architecten, bloemisten en andere kunstenaars uit verschillende landen en de toegepaste planten daarin.

Aanwezigheid

Recensie

Terug als interieurtrend: kamerplanten uit de jaren zeventig van de twintigste eeuw. Sansevieria, vingerplant, begonia, cactussen en vetplanten. Dit boek toont twintig wonderschone en artistieke interieurs van architecten, bloemisten en andere kunstenaars. Van Amsterdam tot New York, van Australië tot Vietnam. Bij alle zorgen de vele tinten groen voor een warm, natuurlijk en gezond accent in huis. In het eerste gedeelte van het boek speelt de fotografie van de interieurs de hoofdrol. Je ziet hoe planten zijn toegepast met daarbij een korte omschrijving van de woning, de bewoners en het groen. In het tweede deel lees je meer over planten en hun verzorging. Zoals de rol van licht, lucht en water, en praktische oplossingen voor ziekelijke planten. Per interieur vind je hier een toelichting over de toegepaste planten, met Nederlandse en wetenschappelijke naamgeving. Met als afsluiter een overzichtelijk plantenregister en een verklarende woordenlijst. De auteur en de grafisch ontwerper - beiden met een passie voor groen - hebben een hip, toegankelijk en fraai vormgegeven boek gerealiseerd. Voor ieder die meer groen in huis wil halen.

Specificaties

Nederlands | 9789401436809 | 239 pagina's

Titel Wonderplants : planten in je interieur
Auteur Irene Schampaert
Secundaire auteur Judith Baehner ; Katrien Meuleman ; Maaike Koster
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2016]
Overige gegevens 239 pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Met index
ISBN 9789401436809
PPN 40664117X
Rubriekscode 774.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Planten; Interieurkunst; Fotoboeken
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Binnenhuis-architectuur