Spanje
Boek

Spanje ([2016])/ Anita Ganeri, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Ben en zijn hond Polo maken een rondreis door Spanje. Ze bezoeken o.a. grotten, de Pyreneeen, Madrid, een school en een kwekerij. Met grote foto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Spanje staat in het middelpunt in deze handzame uitgave in de subreeks 'Op wereldreis met Ben en Polo'* van de makkelijk lezen reeks 'Lees mij!'. In negen hoofdstukken van twee tot vier pagina's wordt, aan de hand van een reisverslag in het blog van de hond Polo, enige informatie verstrekt. Zo komen heel globaal aan bod de geografie (met een landkaart), soorten leefgebieden, enkele grote steden, het eten, sporten en enkele middelen van bestaan. Leuk voor kinderen zijn de weetjes in Polo's blog. De tekst is gedrukt in een grote vette letter. Mooie paginagrote en kleinere kleurenfoto's vullen de tekst aan. Vetgedrukte woorden verwijzen naar de woordenlijst achterin. Via vijf quizvragen kan worden getest hoeveel het kind heeft onthouden uit alle informatie. Deze verzorgde uitgave, oorspronkelijk Engelstalig (2016), is vertaald in eenvoudig, kernachtig en begrijpelijk Nederlands. Met register en enige verwijzingen naar boeken en websites. Niet uniek in zijn soort, maar toch een actuele, welkome uitgave, ook voor wat oudere kinderen die moeite hebben met informatieverwerking. De uitgave heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462021525 | 32 pagina's

Titel Spanje
Auteur Anita Ganeri
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : NBD Biblion, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties, kaart - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Spain. - Oxford : Raintree Publishers, (c)2016. - (A Benjamin Blog and his inquisitive dog guide)
ISBN 9789462021525
PPN 406854661
Rubriekscode Spanje 991
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spanje
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Spanje

Relaties/Serie

Lees-mij!
Boek

Lees-mij! (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Op wereldreis met Ben en Polo
Boek

Op wereldreis met Ben en Polo (2015-...)

vol.
Uitgeleend