Een man die Ove heet
DVD

Een man die Ove heet ([2016])/ regie Hannes Holm

Een norse man heerst over het woonerf waar hij tientallen jaren met zijn vrouw woonde, alsof het van hem is totdat er nieuwe bewoners komen die kans zien om door zijn pantser te breken.

Aanwezigheid

Recensie

Tragikomedie naar het boek van Frederick Backman* met Rolf Lassgård (Wallander; Den fördömde). De 59-jarige Ove is een norse man die er streng op toe ziet dat iedereen zich houdt aan de regels van het woonerf waar hij mede-oprichter van is. Zijn vrouw is overleden, hij is zijn baan bij de spoorwegen kwijtgeraakt en doet verschillende pogingen om zelfmoord te plegen. Zijn nieuwe buurvrouw, een hoogzwangere Iraanse vrouw die met haar Zweedse man en twee dochters naast hem komt wonen weet hem door haar levenslust langzaam uit zijn schulp te trekken. De recensenten geven 3 - 3 1/2 ster. Floortje Smit (Volkskrant 23-6-'16): '(...) Hetzelfde geldt voor de meest cynische bioscoopganger: ook die kan bijna niet anders dan zich uiteindelijk gewonnen geven. Dat ligt vooral aan de toon van deze tragikomedie. Regisseur Hannes Holm, die de Zweedse gelijknamige bestseller bewerkte voor film, voegt precies de juiste dosis zachtaardigheid toe. (...) ook de rest van de cast doseert precies goed (...) Jammer dat de filmmuziek zo weinig subtiel is. Maar dan nog: Een man die Ove heet is een lief pleidooi om met een wat zachtere blik te kijken naar de mensen in je naaste omgeving.' Winnaar van o.a. twee Guldbagge Awards (een belangrijke Zweedse filmprijs).

Specificaties

Zweeds | 8718836862922

Titel Een man die Ove heet
Uniforme titel En man som heter Ove
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Hannes Holm ; Rolf Lassg°ard ; Bahar Pars ; Frederick Backman
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : September Film, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (116 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Rolf Lassg°ard, Bahar Pars, Filip Berg, Ida Engvoll. - Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op een roman van Frederick Backman - Videoversie van de film: Zweden, 2015 - Oorspronkelijke titel: En man som heter Ove
ISBN 8718836862922
PPN 40640139X
Taal Zweeds