Reis naar het noorden
DVD

Reis naar het noorden ([2016])/ regie Rémi Chayé

Eind negentiende eeuw loopt Sasha (15) weg van huis om haar opa te zoeken, een ontdekkingsreiziger die niet meer terugkwam van een expeditie naar de Noordpool. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Franse animatiefilm, het regiedebuut van striptekenaar en animator Rémi Chayé. Het verhaal begint eind 19e eeuw in Sint Petersburg. De aristocratische Sasha (15) loopt weg van huis om haar opa te gaan zoeken, een ontdekkingsreiziger die met een speciaal gebouwd schip de noordpool hoopte te bereiken. De tsaar heeft een beloning uitgeloofd voor het kostbare schip, maar Sasha ontdekt in een geschrift van haar opa dat iedereen op de verkeerde plaats zoekt. De Nederlandse recensenten zijn enthousiast. Pauline Kleijer (Volkskrant 10-12-'15) geeft 4 sterren: '(...) De inventieve 2D-animatie, zonder omlijningen en met een rustig, beperkt palet aan kleuren, levert het bewijs dat jeugdfilms echt niet zuurstokschreeuwerig hoeven te zijn om de aandacht vast te houden. (...) Mooi is vooral hoe Chayé met bedrieglijk eenvoudige middelen een wereld aan emoties oproept. Geholpen door de barre omgeving van krakend ijs en verblindende sneeuw wordt Reis naar het noorden steeds indringender. Dat mondt uit in een ontroerende finale - het enige juiste slotakkoord van een secure, prachtig gemaakte film.' Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8718868087331

Titel Reis naar het noorden
Uniforme titel Tout en haut du monde
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Rémi Chayé ; Sanne Bosman ; Simon Zwiers
Type materiaal DVD
Uitgave [Heemstede] : In The Air, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (81 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Stemacteurs onder andere: Sanne Bosman, Simon Zwiers, Erik van der Horst, Soy Kroon. - Nederlands of Vlaams gesproken - Videoversie van de animatiefilm: Frankrijk, 2015 - Oorspronkelijke titel: Tout en haut du monde
ISBN 8718868087331
PPN 406864268
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Noordpool ; Expedities
Taal Nederlands