Dolfi en Wolfi
Boek

Dolfi en Wolfi ([2014])/ J.F. van der Poel, Omnibus 1, De eerste avonturen / illustraties Bas Mazur

Bundeling van drie avonturen van Mirja en Andy met hun dolfijn Dolfi en hond Wolfi. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Eerste omnibus* met de eerste drie eerder los verschenen avonturen uit de reeks 'De spannende avonturen met Dolfi'. Mirja gaat in de zomervakantie naar Amerika. Daar trekt ze op met haar neef Andy, die een dolfijn als vriend heeft. Op zee ontdekken ze een vlot waarop een herdershond is vastgebonden. Nu is het viertal compleet en kunnen de avonturen beginnen. In alle verhalen zijn hun dolfijn Dolfi en hun hond Wolfi hen tot steun. Spannende en tegelijkertijd ongeloofwaardige avonturenverhalen, boordevol clichés, met weinig diepgang en soms rare wendingen; de karakters zijn niet echt uitgewerkt. Erg rolbevestigend, Andy is stoer, Mirja bang. Bedoeld voor weinig kritische lezers uit de reformatorische hoek. Gaat er iets mis, dan wordt er gebeden tot de Heere. Met enkele paginagrote zwart-wittekeningen die bij het verhaal passen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789088653292 | 288 pagina's

Titel Dolfi en Wolfi
Uniforme titel Het grote avontuur met Dolfi De eerste avonturen Dolfi en de dolfijnenjagers Dolfi en Wolfi op speurtocht
Auteur J.F. van der Poel
Secundaire auteur Bas Mazur
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : De Groot Goudriaan, [2014]
Overige gegevens 288 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Bevat: Het grote avontuur met Dolfi ; Dolfi en de dolfijnenjagers ; Dolfi en Wolfi op speurtocht. - Oorspronkelijke uitgave: Utrecht : De Banier, (c)2001, (c)2002, (c)2002. - (De spannende avonturen met Dolfi ; dl. 1, dl. 2, dl. 3)
ISBN 9789088653292
PPN 373572441
Genre detectiveroman - dierenleven - protestants milieu
Thematrefwoord Dolfijnen ; Honden
Taal Nederlands