Roze bikini
Boek

Roze bikini een roadtrip van een vrouw, die de rit van haar leven maakt. : roman ([2016])/ Ingrid Vermulst, redactie: Michelle Shanti

Om na haar borstkanker opnieuw een plaats in het leven te vinden, maakt een vrouw een tocht op haar motor van Groningen naar Zuid-Spanje.

Aanwezigheid

Recensie

Bij Ingrid, de ik-figuur, wordt in 2013 borstkanker geconstateerd, anderhalf jaar na de dood van haar moeder die aan dezelfde ziekte leed. Ze belandt in een wereld van diëten, chemo's en bestralingen, een wereld die dwars staat op het prettige leven dat ze had: een gezin, een eigen hotel en een affaire met een andere man. Twee jaar later besluit ze als beginnend motorrijder een droom te verwezenlijken en maakt ze een roadtrip van haar woonplaats Loppersum naar het familiehuis in Zuid-Spanje, een tocht van 3450 km. Het rijden onderweg door allerlei landschappen in wisselende weersomstandigheden met flashbacks van haar leven wordt een soort meditatie waarin ze opnieuw haar plaats in het leven zoekt en haar eigen kracht vindt. Een autobiografisch verhaal, openhartig, soms met humor en soms ontroerend. Het thema borstkanker - voor veel vrouwen herkenbaar - wordt op een eerlijke en directe manier beschreven in dit debuut. Het enige dat ontbreekt in het boek is een routekaartje. Volle bladspiegel, kleine bindmarge.

Specificaties

Nederlands | 9789492179340 | 300 pagina's

Titel Roze bikini : een roadtrip van een vrouw, die de rit van haar leven maakt. : roman
Auteur Ingrid Vermulst
Secundaire auteur Michelle Shanti
Type materiaal Boek
Editie 1ste druk;
Uitgave [Bodegraven] : ParisBooks, [2016]
Overige gegevens 300 pagina's - 20 cm
ISBN 9789492179340
PPN 40393544X
Taal Nederlands