Onderzoekende leraren
Boek

Onderzoekende leraren leidraad voor praktijkonderzoek op school ([2016])/ Greet Decin, Leen Alaerts, Jo Van Dessel, Tim Vandersmissen, Lijne Vloeberghs

Leidraad voor leraren in basis- en voortgezet onderwijs voor het aanleren van praktijkonderzoek met de bijbehorende onderzoekscompetenties op school.

Aanwezigheid

Recensie

Het onderwijs in België loopt in bepaalde opzichten voorop bij de implementatie van onderwijsinhoudelijke vernieuwingen, zoals blijkt uit deze uitgave. Hierin staat de onderzoekende houding van de leraar bij het onderwijzen centraal. Voor de Nederlandse onderwijssituatie biedt dit boek tal van onderwijskundige aanknopingspunten. Ook in ons land staat het stellen van leerlingdoelen, groepsdoelen en schooldoelen bij het onderwijzen centraal, maar waar het doorgaans aan schort, is de evaluatie, zowel kwalitatief als kwantitatief. Bovendien hebben de meeste leraren geen onderzoeksvaardigheden (aan)geleerd. De auteurs zijn als lector verbonden aan de lerarenopleiding te Leuven. Dit boek beschrijft in negen hoofdstukken het onderzoeksproces: van probleemoriëntering, onderzoeksvraag en -opzet, verzamelen, genereren en analyseren van gegevens tot het trekken van conclusies en de rapportage. Bij de uitgave is een gratis e-book beschikbaar. Van groot belang voor alle leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs en de opleidingen.

Specificaties

Nederlands | 9789401432900 | 173 pagina's

Titel Onderzoekende leraren : leidraad voor praktijkonderzoek op school
Auteur Greet Decin
Secundaire auteur Leen Alaerts ; Jo Van Dessel ; Tim Vandersmissen ; Lijne Vloeberghs
Type materiaal Boek
Uitgave Leuven : Lannoo Campus, [2016]
Overige gegevens 173 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789401432900
PPN 407033092
Rubriekscode 450.43
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Praktijkonderzoek; Onderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Praktijkonderzoek

Relaties/Serie

Campus handboek
Boek

Campus handboek (2010-...)

vol.
Uitgeleend