Het sneeuwwitte paard
Boek

Het sneeuwwitte paard ([2016])/ Vivian French en David Melling, vertaling [uit het Engels]: Loes Randazzo ; redactie: Marieke de Geus

Rik wil graag ridder worden. Daarvoor moet hij zes moeilijke opdrachten doen. Eén daarvan is het vinden van een wit paard. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Rik wil graag een ridder worden, maar daarvoor moet hij zes moeilijke, nobele opdrachten vervullen. Eén daarvan is het bemachtigen van een wit paard. Dit blijkt niet makkelijk te zijn, als Rik en Samantha ook nog de taak krijgen een zwijn af te leveren en een bewegende boom te verplaatsen. De personages en hun avonturen zijn fantasievol beschreven in korte, bondige teksten. Tweede, los te lezen deel uit de serie 'Ridder Rik'*. Gedetailleerde illustraties tussen de tekst zijn humoristisch en spreken aan. De illustrator is o.a. bekend van de serie over Beer Dorus. De auteur heeft vele, waaronder bekroonde, kinder- en jongerenboeken geschreven rond de thema's mystiek en het bovennatuurlijke. Vrolijk boekje om aan kinderen voor te lezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463130431 | 115 pagina's

Titel Het sneeuwwitte paard
Auteur Vivian French
Secundaire auteur David Melling ; Loes Randazzo ; Marieke de Geus
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Memphis Belle, [2016]
Overige gegevens 115 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: A horse called Dora. - London : Hodder Children's Books, (c)2015. - (Knight in training)
ISBN 9789463130431
PPN 407438734
Genre sprookjes
Thematrefwoord Ridders ; sprookjesfiguren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ridder Rik
Boek

Ridder Rik (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Vivian French