Hoezo dorst?
Boek

Hoezo dorst? kun je overal ter wereld water vinden? ([2017])/ Stephanie Turnbull, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Monica Terpstra

Hoe kom je aan water als je moet overleven in een woestijn of oerwoud? Tips voor o.a. uitdroging, gevaren van stilstaand water en het vinden van water in de grond. Met waargebeurde verhalen en veel kleurenillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Als je in de wildernis bent, door een stoffige woestijn of dorre vlakte trekt, of over een woest gebergte gaat, is het handig om te weten wat je kunt doen als plotseling je waterfles leeg is. In negen korte hoofdstukken van telkens een dubbele pagina worden vele tips gegeven om dan niet om te komen van dorst. Er wordt informatie gegeven over risico's van water dat je aan de oppervlakte vindt, hoe je water kunt vinden in de grond, uit planten of hoe je op andere manieren veilig aan vocht kunt komen. Speelse lay-out met mooie kleurenillustraties (foto's en tekeningen). Onder de noemer 'echt waar!' worden in groene kaders waargebeurde verhalen verteld van mensen die extreme dorst overleefden. Goed leesbare tekst met af en toe een vetgedrukt woord, dat is terug te vinden in een verklarende woordenlijst achterin. Met inhoudsopgave, register en verwijzing naar enkele websites. De handzame uitgave, die deel uitmaakt van de serie 'Survival'*, is ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen. Het onderwerp zal zeker ook jongens aanspreken. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461755353 | 24 pagina's

Titel Hoezo dorst? : kun je overal ter wereld water vinden?
Auteur Stephanie Turnbull
Secundaire auteur Monica Terpstra ; Guy Callaby ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Colofon vermeldt: ontwerp en illustraties: Guy Callaby - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Thursty! - Smart Apple Media, (c)2015. - (Survival challenge)
ISBN 9789461755353
PPN 406389543
Rubriekscode 617.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Overlevingstechnieken
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Survival

Relaties/Serie

Survival!
Boek

Survival! (2017-...)

vol.
Uitgeleend
Stephanie Turnbull