Voertuigen van steentjes
Boek

Voertuigen van steentjes geweldige machines ter land, ter zee, en in de lucht om te bouwen met Lego® ([2016])/ Warren Elsmore, foto's: Michael Wolchover (tenzij anders vermeld) ; projectredactie: Caroline Elliker ; redactieassistenten: Ella Lines, Alice Sambrook ; hoofdredactie: Emma Bastow ; vertaling [uit het Engels]: Saskia Peeters/Vitataal

Stapsgewijze instructies en bouwtekeningen om ruim dertig grote en dertig kleinere voertuigen van Lego-stenen te maken. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 16 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Maakt deel uit van een serie leuke kijkboeken over Lego-modellen waarin dit keer Lego-voertuigen centraal. Met behulp van legosteentjes creëerde een kunstenaar bouwsels rond de thema's weg, spoor, water en lucht. Aan de orde komen onder andere de kabeltram, de achtbaan, een hovercraft, catamaran en een Apollo maanlander. Niet alle modellen worden uitgewerkt maar als dat het geval is, staat vrij gedetailleerd welke onderdelen nodig zijn en hoe stap-voor-stap het model gebouwd kan worden. In de inleiding wordt op een onderhoudende manier ingegaan op enkele uiteenlopende onderwerpen als sorteren/opbergen, Lego en stop-motion animatie en de geschiedenis van het Lego-wiel. De uitvoering van de getoonde modellen is zeker geen kinderwerk en zeker niet eenvoudig. Het boek is prachtig uitgevoerd met een weliswaar klein lettertype, maar wel met duidelijke, heldere kleurenfoto's. Eerder verscheen de uitgave 'Steden van steentjes: monumentale gebouwen van Lego'*. Het boek is absoluut een inspirerende bron voor de jonge maar vooral oudere Lego-liefhebber/-bouwer die meer wil dan de voorbereide pakketten bouwen. Vanaf ca. 16 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089987112 | 256 pagina's

Titel Voertuigen van steentjes : geweldige machines ter land, ter zee, en in de lucht om te bouwen met Lego®
Auteur Warren Elsmore
Instelling /LEGO gruppe, Denemarken
Secundaire auteur Michael Wolchover ; Caroline Elliker ; Saskia Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave Kerkdriel : Librero, [2016]
Overige gegevens 256 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Brick vehicles. - Quintet Publishing Limited, (c)2014
ISBN 9789089987112
PPN 406853169
Rubriekscode 624.19
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lego
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Speelgoed