Waar is de vuurdraak?
Boek

Waar is de vuurdraak? (2016)/ Ingo Siegner, algemene redactie en bewerking: Catalina Steenkoop ; Redactie NL: Ingrid Koops

Op het drakeneiland verdwijnen allerlei spullen. Draakje Kokosnoot en zijn vrienden Matilda en Oskar zoeken in de jungle, in de bergen en in zee en zelfs in de grafkamer van de farao. Groot hardkartonnen zoekboek met kleurrijke, gedetailleerde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Er verdwijnen alsmaar dingen op het Drakeneiland. De zonnebril van Kokosnoot is kwijt en de knijptang van Knoedel is niet te vinden. In dit zoekboek kun je het kleine Draakje Kokosnoot en zijn vrienden Mathilda en Oskar helpen om voorwerpen op de grote zoekplaten over dubbele pagina's terug te vinden. Bekendheid met draakje Kokosnoot en zijn vrienden Matilda en Oskar wordt verondersteld. Op de drukke platen met cartooneske afbeeldingen in warme kleuren is veel te zien. De verloren voorwerpen zijn goed verstopt. De oplossing vind je onderaan de pagina, omgekeerd gedrukt. Beknopte tekst met steeds een intro en een vraag zoals: 'Kokosnoot en zijn vrienden genieten van een dagje aan het strand. Maar waar is de zonnebril van het kleine Vuurdraakje?'. De kijker wordt uitgenodigd om te zoeken naar een knijptang uit de werkgrot, een sleutel in de jungle, een ijspikkel in de bergen, een kompas op de zeebodem en een zaklamp in de grafkamer van de farao. Dikke gelamineerde pagina's van stevig karton met afgeronde hoeken. Verzorgde uitgave. Deel uit een populaire serie over het draakje van vooral (voor)leesboeken. Vrolijk zoekboek om samen te bekijken. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059241954

Titel Waar is de vuurdraak?
Auteur Ingo Siegner
Secundaire auteur Catalina Steenkoop ; Ingrid Koops
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, 2016
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Vertaling van: Finde den Feuerdrachen! - München : cbj, (c)2015. - (Der kleine Drache Kokosnuss)
ISBN 9789059241954
PPN 406521417
Genre sprookjes
Thematrefwoord draken ; Zoekboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het kleine draakje Kokosnoot
Boek

Het kleine draakje Kokosnoot (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Ingo Siegner