Farewell to the East End
Boek

Farewell to the East End (2013)/ Jennifer Worth, clinical editor Terri Coates Msc. RN. ADM. Dip Ed

Derde deel van de memoires van een Engelse vroedvrouw die in de jaren vijftig van de 20e eeuw werkte in de Londense Docklands sloppenwijken.

Recensie

Derde deel* in een trilogie. De trilogie over de vroedvrouwen in de Londense achterstandswijk Poplar in East End eind jaren vijftig, begin jaren zestig van de twintigste eeuw bevat de herinneringen van Jennifer Worth (1935-2011). In het verhaal verwoordt via Jenny Lee, die naast als vroedvrouw ook werkte als verpleegkundige en bij de nonnen in een Anglicaans klooster woonde. Deze op waarheid berustende belevenissen zijn kleurrijk en beschrijven de leefsituaties van de allerarmsten, die woonden in de huurkazernes. Kleinbehuisd, slechte gezondheid, hoge kindersterfte en nauwelijks perspectief op verbetering. Met veel sympathie en mededogen verwoord, interessant door de gedoseerde informatie over een voorbije tijdsperiode. Dit deel beschrijft geboortes onder bijzondere omstandigheden, tbc- sterfgevallen binnen families, illegale abortussen en de onderdrukte positie van de vrouw. Goed afzonderlijk te lezen. De trilogie is de basis voor de BBC-televisieserie 'Call the midwife', die ook in Nederland is uitgezonden. Vrij kleine druk.

Specificaties

Engels | 9781780224473 | 321 pagina's

Titel Farewell to the East End
Auteur Jennifer Worth
Secundaire auteur Terri Coates
Type materiaal Boek
Uitgave London : Phoenix, 2013
Overige gegevens 321 pagina's, 8 ongenummerde pagina's platen - illustraties, plattegrond - 20 cm
Annotatie Op omslag: "As seen on BBC" - Oorspronkelijke uitgave: Londen: Weidenfeld & Nicolson, 2009 - Met literatuuropgave - Vervolg op: Call the midwife
ISBN 9781780224473
PPN 406864683
Genre sociale roman
Thematrefwoord Verloskundigen ; Londen; 1961-1965 ; Sociaal milieu
Taal Engels