The here after
DVD

The here after ([2016])/ regi Magnus von Horn

Een tiener keert na twee jaar in een jeugdinrichting terug naar zijn vader en jongere broer. De ontvangst in het dorp en op zijn oude school is ronduit vijandig.

Recensie

Psychologisch drama van de Zweed Magnus Van Horn, die ook het scenario schreef van zijn regiedebuut. Na twee jaar in een jeugdinrichting keert tiener John terug naar zijn vader en jongere broer op een boerderij. De ontvangst in het dorp en op zijn oude school is ronduit vijandig. Langzamerhand wordt duidelijk welke misdaad John begaan heeft. In de hoofdrol zien we popster Ulrik Munther in zijn acteerdebuut. De recensenten geven 3-4 sterren. Kevin Toma (Volkskrant 28-7-'16): '(...) Met zijn ontwijkende plot en zijn kale camera-instellingen kopieert de film eerder het stilzwijgen van de personages en hun onvermogen om open met de tragedie om te gaan. (...) Toch blijft de film tot aan het abrupte slot overeind, dankzij de strak gespannen sfeer en de zorgvuldig gecomponeerde beelden. Een volmaakt debuut is The Here After niet, maar vooral met zijn beheerste visuele flair bewijst Von Horn zich wel degelijk als een talent om in de gaten te houden.' Genomineerd voor een Gouden camera in Cannes, winnaar van drie Guldbagge Awards.

Specificaties

Zweeds | 5425037940078

Titel The here after
Uniforme titel Efterskalv
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Magnus von Horn ; Ulrik Munther
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Remain in Light, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (102 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Ulrik Munther. - Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Zweden : Zentropa International Sweden, 2015 - Oorspronkelijke titel: Efterskalv
ISBN 5425037940078
PPN 407150900
Genre sociale roman
Thematrefwoord Jeugdcriminaliteit
Taal Zweeds