Meester Kikker
DVD

Meester Kikker ([2016])/ regie Anna van der Heide

Meester Frans verandert zo nu en dan in een kikker. Als de kinderen ontdekken dat de directeur van de school soms een ooievaar wordt, bedenken ze een plan om hun meester te beschermen. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Film van Anna van der Heide (Vrolijke kerst in crisistijd; Brammetje Baas) naar het boek* van Paul van Loon. Meester Frans (Jeroen Spitzenberger) vertelt zijn klas een geheim: hij verandert zo nu en dan in een kikker. Als de kinderen ontdekken dat de directeur van de school, meneer Stork, soms een ooievaar wordt, bedenken ze een plan om hun meester te beschermen. De recensenten geven 3 sterren. Kevin Toma (Volkskrant 28-7-'16): '(...) de dramatische kant van Meester Kikker blijft een beetje voorspelbaar en oppervlakkig, en minder boeiend dan Frans' kikkercapriolen. Niettemin is Meester Kikker een sympathiek geheel, liefdevol vormgegeven en plezierig geacteerd. Een fijne antagonist vindt het verhaal in de nieuwe schooldirecteur Stork: een man met een ziekelijke hang naar tucht én de griezelige trekjes van een ooievaar. (...) Maar de film moet het vooral hebben van hoofdrolspeler Jeroen Spitzenberger, die zijn personage waar nodig onrust of (fysieke) elasticiteit meegeeft, maar hem vooral mooi laconiek vertolkt (...)'. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8718868087300

Titel Meester Kikker
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Anna van der Heide ; Georgina Verbaan ; Paul van Loon ; Jeroen Spitzenberger
Type materiaal DVD
Uitgave [Heemstede] : In The Air, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (85 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Jeroen Spitzenberger, Georgina Verbaan, Paul R. Kooij, Bianca Krijgsman. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Nederland, 2016
ISBN 8718868087300
PPN 406909539
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Gedaanteverwisselingen
Taal Nederlands