Dorrestijns volkomen vogelgids
Boek

Dorrestijns volkomen vogelgids ([2016])/ Hans Dorrestijn

Verhalen over de ervaringen en belevingen van de auteur met het ontdekken, bekijken en beluisteren van diverse vogelsoorten in Nederland en op reizen in het buitenland en met de mensen die hij daarbij ontmoet.

Recensie

Omvangrijke verzamelbundel met vogelverhalen van schrijver, cabaretier en vooral ook bekende vogelaar Hans Dorrestijn (1940) die grotendeels afkomstig zijn uit 'Dorrestijns vogelgids' (2007)*, 'Dorrestijns natuurgids' (2010)**, 'Dudeljo!' (2012)*** en 'De Italiaanse chauffeuse' (2014)****. Een aantal verhalen is geschreven voor het tv-programma 'Baardmannetjes' en werd nog niet eerder gepubliceerd. Dorrestijn doet op zijn bekende humoristische en meeslepende wijze vol zelfspot verslag van zijn ervaringen en belevingen met het ontdekken, bekijken en beluisteren van diverse vogelsoorten in Nederland en op reizen in het buitenland en met de mensen die hij daarbij ontmoet. De bijdragen zijn alfabetisch geordend, van Aalscholver tot Zijdestaart. Jammer dat het aandeel nieuwe verhalen beperkt is. In de marge staan steeds kleine kleurenfoto's van de in de teksten genoemde vogels. Met beknopte bijlagen over de vogel in de literatuur en vogelgroepsreizen. Een aanrader voor liefhebbers van vogels, natuur en de vertelstijl van Dorrestijn. In het nawoord kondigt hij aan dat dit zijn laatste boek over vogeltjes is. Hij wil 'weer terug naar het zuivere onbaatzuchtige vogelkijken.' 'Zonder daarvan een aantekening te maken.' Met fotoverantwoording en register op Nederlandse vogelnamen.

Specificaties

Nederlands | 9789038802428 | 573 pagina's

Titel Dorrestijns volkomen vogelgids
Auteur Hans Dorrestijn
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Nijgh & Van Ditmar, [2016]
Overige gegevens 573 pagina's - foto's - 21 cm
Annotatie Met register - Verhalen grotendeels afkomstig uit: Dorrestijns vogelgids. - Oorspronkelijke uitgave: 2007 + en: Dorrestijns natuurgids. - Oorspronkelijke uitgave: 2010 + en: Dudeljo!. - Oorspronkelijke uitgave: 2012 + en: De Italiaanse chauffeuse. - Oorspronkelijke uitgave: 2014
ISBN 9789038802428
PPN 401626628
Rubriekscode 598.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogels; Verhalen ; Vogelaars; Verhalen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogels