Geike en de pestkoppen
Boek

Geike en de pestkoppen ([2016])/ Eric Englebert & Claude K. Dubois

Als geitje Geike voor het eerst naar school gaat, wordt ze gepest door twee grote jongens. Geike wordt steeds banger om naar school te gaan. Maar dan komt Lou haar helpen. Prentenboek met zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Geike het geitje vindt het best spannend om voor het eerst naar school te gaan. Gelukkig maakt ze meteen vriendjes. Maar er zijn twee grote jongens die haar uitlachen, omdat zij een witte vacht heeft en de jongens een bruine. Iedere dag lachen ze haar uit en Geike wordt steeds banger om naar school te gaan. Gelukkig heeft ze een denkbeeldig vriendje in de gedaante van een grote wolf. En uiteindelijk bedenkt ze een plan: wanneer ze zich inbeeldt dat hij naast haar loopt, voelt ze zich stoer en kan het gepest haar niet meer schelen. De volwassen manier waarop Geike haar denkbeeldige vriendje inzet om het pesten te boven te komen, komt niet realistisch en overtuigend over. Het boek moet het vooral hebben van de warme, zacht gekleurde potlood- en waterverfillustraties, waarin de emoties van het geitje goed tot uitdrukking komen. Het verhaal leent zich wel goed om met jonge kinderen te praten over hoe het voelt om gepest te worden. Eerder verscheen over Geike in dezelfde uitvoering 'Geike en de wolf'*. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044827750

Titel Geike en de pestkoppen
Auteur Eric Englebert
Secundaire auteur Claude K. Dubois
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2016]
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - In colofon: Tekst: Eric Englebert/Illustraties: Claude K. Dubois - Vertaling van: Bibi et les méchants. - Namen : Éditions Mijade, (c)2016
ISBN 9789044827750
PPN 406563780
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Angsten ; Schoolleven ; Fantasievriendjes ; Pesten
Taal Nederlands