Nerve
Boek

Nerve ([2016])/ Jeanne Ryan, uit het Engels vertaald door Lidwien Biekmann

Vey (ik-figuur) wil bewijzen dat ze geen muurbloempje is. Ze meldt zich aan voor NERVE, een extreem spel dat online wordt uitgezonden. De spelmakers blijken alles van haar te weten en wat als spel begon, lijkt steeds minder op een spel. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vey wordt uitgenodigd om mee te doen aan het online spel NERVE, waarvoor ze opdrachten moet uitvoeren en filmpjes uploaden. De prijzen die ze kan winnen zijn zo aantrekkelijk dat ze door blijft gaan, evenals andere spelers, hoewel de opdrachten riskant en uiteindelijk levensbedreigend worden. De organisatie weet alles over Vey o.a. van haar ThisIsme-pagina, waarmee ze haar confronteren als ze wil stoppen. Met haar medespeler, de aantrekkelijke Ian, krijgt Vey veel fans onder de kijkers die niet weten dat er echt gevaar schuilgaat onder de uitdagingen. Na een ontsnapping vinden ze daarom weinig begrip hiervoor. Vey is een naïef meisje dat zich wil profileren door mee te doen met het spel. Haar karakter is meegaand en weinig ondernemend, met uitzondering van de actie aan het eind van het verhaal. De andere karakters komen niet uit de verf. De romance tussen Vey en Ian is voorspelbaar en niet uitgewerkt. Er blijven veel vragen onbeantwoord in het open einde. Het verhaal is met vaart geschreven in de ik-persoon. De onderliggende waarschuwing over bescherming van je privacy is duidelijk. Het omslag is aantrekkelijk vormgegeven en lijkt op de filmposter. Eerder verschenen onder de titel 'LEF : life is not a game'*. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000351411 | 221 pagina's

Titel Nerve
Auteur Jeanne Ryan
Secundaire auteur Lidwien Biekmann
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Best of YA | Van Goor, [2016]
Overige gegevens 221 pagina's - 23 cm
Annotatie Filmeditie - Vertaling van: Nerve. - New York : Dial Books, (c)2012 - Oorspronkelijke titel: Lef : life is not a game. - Houten : Van Goor, 2013
ISBN 9789000351411
PPN 404994024
Genre thriller
Thematrefwoord Realitysoaps ; Sociale media ; Wedstrijden
Taal Nederlands