Thomas en de kerstkarper
Boek

Thomas en de kerstkarper (2016)/ Marit Törnqvist & Rita Törnqvist-Verschuur

Dit jaar viert Thomas Kerstmis met zijn grootvader in Praag. In Tsjechië eten de mensen met Kerstmis een karper. Maar Thomas laat Peppo de karper liever in bad zwemmen. Prentvertelling met sfeervolle aquarellen. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Herdruk van een bijzonder kerstverhaal dat oorspronkelijk uit 1989 dateert en nog niets aan waarde heeft ingeboet. Het verhaal speelt in Praag, waar niet kalkoen of gourmet, maar karper op het kerstmenu prijkt. Thomas, die bij zijn opa logeert, heeft moeite met de gedachte dat hij de prachtige karper die hij op opa's verzoek kocht, op moet eten. Opa begrijpt dat en komt met een verrassende oplossing. De sfeervolle, nostalgische aquarellen volgen het verhaal maar bieden ook meer: ze tonen subtiel de emoties. Vooral de prent waarop de treurende Thomas wacht op de resultaten van opa's gekokkerel is goed getroffen. De naam van de schrijfster, die inmiddels al jaren onder haar meisjesnaam publiceert, is onveranderd, net als de tekst. Een terechte herdruk van een 'klassiek' kerstverhaal. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045119755

Titel Thomas en de kerstkarper
Auteur Marit Törnqvist
Secundaire auteur Rita Törnqvist-Verschuur
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2016
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst Rita Törnqvist-Verschuur en illustraties Marit Törnqvist. - Vertaald uit het Zweeds door Rita Törnqvist-Verschuur - Vertaling van: Julkarpen. - Stockholm : Rabén & Sjögren, 1989 - Oorspronkelijke titel: De kerstkarper. - Amsterdam : Van Goor, 1989
ISBN 9789045119755
PPN 404327230
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis ; Tsjechie ; Grootouders ; Eten
Taal Nederlands