Arab jazz
Boek

Arab jazz roman ([2014])/ Karim Miské

De moord op zijn bovenbuurvrouw verstoort het rustige leven van Ahmed: in eerste instantie wordt hij verdacht, maar het politieteam acht hem niet in staat tot moorden.

Aanwezigheid

Recensie

De rechercheurs Rachel Kupferstein en Jean Hamelot krijgen de opdracht de moord op de jonge stewardess Laura te onderzoeken. De eerste voor de hand liggende verdachte is de onderbuurman Ahmed, die het bloed van het slachtoffer op zijn balkon heeft zien druppelen. Hij brengt zijn dag door met het lezen van detectives die hij per kilo opkoopt bij een tweedehands boekwinkel in de wijk en na afloop opstapelt in zijn flat. Door de bizarre doodslag wordt hij gedwongen na te denken over zijn eigen leven. De lezer wordt geconfronteerd met diverse religieuze stromingen van een gemêleerde woonwijk in de Franse hoofdstad en met de werkwijze van de politie. De schrijfstijl is bijzonder, deze bestaat uit korte indringende filmische beschrijvingen van scenes en personages. De opbouwende spanning is het verbindende element en zorgt voor verder lezen, hoewel de neiging bestaat om het boek af en toe even weg te leggen. De auteur (1964) studeerde journalistiek in Dakar, is documentairemaker en ontving in 2012 'Le grand prix de littérature policière voor deze debuutroman.

Specificaties

Frans | 9782757833476 | 325 pagina's

Titel Arab jazz : roman
Auteur Karim Miské
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Viviane Hamy, [2014]
Overige gegevens 325 pagina's - 18 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt als uitgever: Viviane Hamy, feitelijke uitgever is: Points - Oorspronkelijke uitgave: Parijs : Viviane Hamy, 2012
ISBN 9782757833476
PPN 407462538
Genre thriller
Taal Frans

Relaties/Serie

Points. Série Roman
Boek

Points. Série Roman (19XX-...)

vol. P3220
Uitgeleend