Arduino project handboek
Boek

Arduino project handboek 25 praktische projecten om mee te beginnen (december 2016)/ Mark Geddes, vertaling [uit het Engels]: Bart Roelands

Electronicaprojecten van het aansturen van lampjes en geluidjes tot lichtshows en beveiligingssystemen, met duidelijke uitleg en illustraties in kleur.

Aanwezigheid

Recensie

Een Arduino is een computertje waarmee allerlei electronicaprojecten uitgevoerd kunnen worden met een aangesloten breadboard (om componenten in te prikken en verbinden). Dit boek bevat 25 projecten en begint eenvoudig met een kennismaking met de Arduino, een projectje om een ledlampje te laten knipperen en een overzicht van de benodigde onderdelen voor de projecten in dit boek. Daarna gaat de lezer aan de slag met de projecten die zijn ingedeeld in zeven delen waarbij achtereenvolgens de nadruk ligt op leds, geluid, servo-motoren, lcd's, numerieke tellers, beveiliging en projecten voor gevorderden (een lichtshow en je eigen Arduino bouwen). Ieder project bevat drie onderdelen; omschrijving, bouwen en sketch (computerprogramma). Dit boek biedt een snelle en leuke manier om aan de slag te gaan met microcontrollers, met duidelijke en kleurrijke lijstjes, schema's en foto's. Een vervolgstap kan zijn om projecten van internet te halen of zelf projecten op te zetten, maar daarvoor is wel een behoorlijk technisch kennisniveau nodig.

Specificaties

Nederlands | 9789059056138 | 264 pagina's

Titel Arduino project handboek : 25 praktische projecten om mee te beginnen
Auteur Mark Geddes
Secundaire auteur Bart Roelands
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Uithoorn : Visual StepsTM, december 2016 - San Francisco : No Starch Press
Overige gegevens 264 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Arduino project handbook. - San Francisco : No Starch Press, (c)2016
ISBN 9789059056138
PPN 408426373
Rubriekscode 663.43
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Microcontrollers
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Microcontrollers