Alle dieren worden groot!
Boek

Alle dieren worden groot! ([2016])/ Kerstin Schoene, Nederlands tekst [uit het Duits] van M.E. Ander

Heeft de slak in het grasveld haar huisje bij zich? Weet jij waar haar huisje is? En wat heeft de walrus op de Zuidpool opgedoken uit het koude water? Hardkartonnen prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties van dieren in diverse leefgebieden. Met paginagrote schuifelementen. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Dit stevig uitgevoerde, kleurige, vierkante prentenboek met twee afgeronde hoeken laat per dubbele pagina een natuurlijke omgeving zien met dieren die er leven. Bijvoorbeeld het grasveld met een rups, vlinder en een slak. Zo komen ook de steppe, het bos, de jungle, de Zuidpool, de boerderij en de diepzee voorbij. De tekst vertelt bij iedere sfeervolle plaat wat er te zien is; de lezer wordt betrokken door enkele vragen waarop het antwoord zichtbaar wordt na het uitschuiven van de illustratie. Dit zorgt ook voor verrassing. De schuifelementen zijn stevig en strak uitgevoerd; in gesloten toestand loopt de illustratie goed door over de pagina. De dieren zijn natuurgetrouw weergegeven in heldere, warme kleuren met af en toe een menselijk detail, bv. een beer met een slaapmuts. Om gezellig samen mee bezig te zijn en te praten over wat er te zien is. De tekst en illustraties beginnen en eindigen aan de binnenzijden van het omslag. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051165593

Titel Alle dieren worden groot!
Auteur Kerstin Schoene
Secundaire auteur M.E. Ander
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2016]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Maak mijn pagina's langer - Vertaling van: Alle Tiere werden groooß! - Bindlach : Loewe Verlag, (c)2015
ISBN 9789051165593
PPN 405383215
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands