Lannoo's grote encyclopedie van de ruimte
Boek

Lannoo's grote encyclopedie van de ruimte ([2016])/ bijdrage van Robert Dinwiddie, John Farndon, Geraint Jones, Ian Ridpath, Giles Sparrow, Carole Stott, illustraties Peter Bull, Jason Harding, Arran Lewis ; vertaling [uit het Engels]: Laurens van Mastrigt

Naslagwerk over de sterrenkunde en ruimtevaart rond de vijf thema's het zonnestelsel, de sterren, sterrenstelsels, de ruimteverkenners en de sterrenbeelden. Met veel kleurenillustraties en tabellen. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Na een encyclopedie over dinosauriërs (2015) en een 'van alle kennis' (2014)* verscheen deze vrij kloeke rijk geïllustreerde deeluitgave over de sterrenkunde en ruimtevaart. In vijf hoofdstukken komen het zonnestelsel, sterren, sterrenstelsels, de ruimteverkenners en de sterrenbeelden onder de aandacht. Het zesde hoofdstuk geeft in allerlei tabellen een overzicht van de feiten. De onderwerpen worden per dubbele pagina besproken. Er is steeds een korte inleidende alinea met kop (vrij groot lettertype). De verdere informatie staat in een kleiner lettertype, in alinea's verspreid over de pagina en wordt begeleid door grote en kleine kleurenfoto's (o.a. NASA en ESA materiaal) en- illustraties. Bovenaan de pagina's staan korte feiten en gekleurde lijnen, die de bij elkaar horende teksten een plek geven. Het grote boek begint meteen al met veel en pittige informatie. Bevat een (beperkte) woordenlijst en uitgebreid register. Door de beknoptheid van de zeer boeiende teksten blijven er ook veel vragen over. Hierdoor is dit overzichtelijke en verzorgde naslagwerk vooral geschikt voor (ook hoogbegaafde) jongeren met enige voorkennis van de sterrenkunde of natuurkunde. Vanaf ca. 12 t/m 17 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401437868 | 208 pagina's

Titel Lannoo's grote encyclopedie van de ruimte
Secundaire auteur Robert Dinwiddie ; Peter Bull ; Laurens van Mastrigt
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2016]
Overige gegevens 208 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Knowledge encyclopedia space. - London : Dorling Kindersley Limited, (c)2015
ISBN 9789401437868
PPN 407550879
Rubriekscode 550.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Astronomie; Encyclopedieen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Astronomie