Over boertjes en geurtjes
Boek

Over boertjes en geurtjes ([2016])/ Anita Ganeri, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; bewerking en eindredactie: Monica Terpstra ; illustraties: Tony Trimmer

Waarom stinkt een wind? Waarom heb ik oorsmeer? Dolter Ziekies beantwoordt allerlei vragen over dit soort onderwerpen. Met, ook schematische, tekeningen in kleur. Bevat enige verwerkingstips voor opvoeders. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Waarom is snot soms groen? Waarom laat ik boeren? In dit dertiende deel uit de serie 'In de roos'* stellen kinderen vragen aan dokter Ziekies over o.a. kippenvel, waterpokken, gapen, braken en de hik. De antwoorden worden per twee bladzijden eenvoudig uitgelegd met schematische tekeningen. Op een getekend 'recept' van de dokter staat een weetje over het onderwerp. Voor in het boek wordt advies aan ouders en begeleiders gegeven om samen vooraf over het onderwerp 'boertjes en geurtjes' te praten en hoe men kan ondersteunen tijdens het lezen. De getekende illustraties zijn paginagroot en kleurrijk. Vetgedrukte woorden zijn achterin opgenomen in de woordenlijst. Afgesloten wordt met tips om erover na te praten met kinderen en vijf vragen over de tekst. Daarna kunnen kinderen tekeningen over het onderwerp maken en weetjes opzoeken op internet. De website waarnaar wordt verwezen en waarop kinderen punten kunnen scoren voor de klas, is nog niet online. Speelse maar soms wat drukke lay-out. De serie over uiteenlopende en aansprekende onderwerpen stimuleert het lezen en opzoeken van informatie waarbij de niveaus oplopen van blauw naar donkergroen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461754561 | 24 pagina's

Titel Over boertjes en geurtjes
Auteur Anita Ganeri
Secundaire auteur Monica Terpstra ; Tony Trimmer ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Burps, scabs and smells. - Oxford University Press, (c)2014
ISBN 9789461754561
PPN 406585385
Rubriekscode 601.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gezondheid
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Gezondheid

Relaties/Serie

In de roos
Boek

In de roos (2016-...)

vol. 13
Uitgeleend